Alman İslam Konferansı (DIK), Almanya'da İslami kuruluşların anaokulu, gençlik çalışmaları, yaşlı bakımı gibi birçok hayır çalışmalarının daha kurumsal hale gelmesi için çalışma başlattı.

Alman İslam Konferansı dün İslami kuruluşun temsilcileri, Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve Aile Bakanı Manuale Schwesig'in katılımıyla ikinci kez "Müslümanlara yönelik hayır çalışmaları" konusunu görüştü. Hayır çalışmaları yapılırken Müslümanların kültürel hassasiyetlerinin dikkate alınmasının toplum için çok önemli olduğunu söyleyen Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, yaşlı bakımı, anaokulu, gençlere yönelik çalışmalar gibi Müslümanların günlük hayatını yakından ilgilendiren konularda adımların atıldığını söyledi.

DIK'in daha önceki oturumlarında İslam Din Dersi, İslam Din Dersi öğretmenlerinin eğitimi konusunu ele aldığını söyleyen İçişleri Bakanı, güvenlik tartışmalarının hiçbir zaman ana gündem olmadığını belirterek, Müslümanlara güvenlik sorunu olarak bakmadıklarını dile getirdi. Gençlere yönelik çalışmalarında artacağını söyleyen de Maiziere, "Selefilerin gençleri radikalleştirmelerine ve camilerimizde nefret söylemlerine karşı tedbirler alacağız." ifadelerini kullandı.

De Maiziere ayrıca mülteciler konusunda da Müslüman yardım kuruluşlarına çok iş düştüğünü söyledi. "Mültecilerin yüzde yetmişine yakını Müslüman." diyen de Maiziere, "Bu insanlara kültürel açıdan da erişebilmek için ve onları toplumumuza kazandırabilmek için Müslüman derneklerle ortak çalışma yapmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Müslümanları zenginlik olarak gördüğünü belirten Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig ise Müslümanların yardım çalışmalarını zaten yürüttüğünü, fakat DIK'in bunu gündeme almasıyla bu çalışmaların kurumsallaştığını söyledi. Ayrıca Schwesig bundan sonra Müslüman kuruluşları kendi projelerinin içerisinde katarak onların devlet bütçesinden faydalanmalarının yollarını göstereceklerini dile getirdi.

"Ben hasta bakımında Müslümanların, kadınlarla kadınların, erkeklerle de erkeklerin ilgilenmesi hassasiyetini sıcak karşılıyorum. Hoşuma gidiyor." diyen aile bakanı, Müslümanların hassasiyetlerini dikkate alınmasının önemli olduğunu kaydetti.

Müslümanları dışlamanın radikallerin işine yarayacağını söyleyen Schwesig, Müslümanların bu ülkede yaşlandığını ve onlara yönelik çalışmaların uyum adına da çok faydalı olacağını vurguladı.

Kaynak Haberler.com