Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde mülteci akını okullarda da sıkışıklığa sebep oluyor. Eyalet eğitim bakanlığı 40 bin mülteci öğrencinin bulunduğunu açıkladı.

KRV Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann, hükümetin 900’ü sadece Almanca öğretmeni olmak üzere 2 bin 625 öğretmen kadrosunu daha onayladığını müjdeledi.

Hükümet yaz tatili öncesinde de 300’ü Almanca öğretmeni toplam 974 öğretmen için kadro açmıştı.

Sendika başkanı Peter Silbernahegl "Alınacak ek öğretmenlerin yanı sıra emekli öğretmenleri de tekrar göreve çağırmamız lazım." şeklinde konuşarak konunun ciddiyetini anlattı.

MÜLTECİ ÇOCUKLARA SEVİYE TESPİTİ YAPILIYOR

Diğer taraftan eğitim seviyelerinin çok farklı olduğu düşünülen mülteci çocuklarının okullardaki durumunun mültecilerin yoğun olduğu ve daha az olduğu şehirlerde de çok farklı olduğu ifade edildi.

Yoğun olan yerlerde çocuklar hazırlık sınıflarında toplanarak onlara uygun dersler verilirken mülteci yoğunluğu az olan şehir okullarında normal sınıflarda ders görüyorlar. Burada sadece ek olarak Almanca dersleri de verilmekte.

Bakanlığın ifadesine göre okullar seviye tespiti yapıyor ve haftada 14 ile 18 saat arasında değişen yoğunlukta Almanca dersleri veriyor. Almanya’da 18 yaşını doldurmamış herkesin okula gitmesi yasal zorunluluk. Bu mecburiyet iltica talebi reddedilmiş olanlar için dahi ülkeyi terk edecekleri güne kadar geçerli.

Haberler.com