Almanya’nın Weimar Gıda Kontrol Müdürlüğü, dönere katılan maddelerin orijinal tarifi bozduğu gerekçesiyle bu ismin kullanılmasını yasakladı.

Şehirde döner artık “Drehspieß im Fladenbrot“ “Pide içerisinde kebap” adı altında satılacak. Almanya’nın Thüringen eyaletinde bulunan Weimar şehrinde, dönere döner demek yasaklandı. 

Şehrin Gıda Kontrol Müdürlüğü, döner adı altında satılan ürüne katılan maddelerin orijinal tarifi bozduğunu iddia ederek bu ismin kullanılamaması gerektiğine karar vererek bir skandala imza attı.

Dönerciler de çareyi, menülerdeki döner ifadesini “Drehspieß im Fladenbrot” “Pide içerisinde kebap” şeklinde değiştirmekte buldu. 

Almanya'da 1988 yılından beri, dönerin Et ve Et Ürünleri İçin Rehberler kılavuzunda belirtilen kriterlere uyması isteniyor. Bu kılavuza göre dönerde kuzu veya dana eti, ek olarak kıyma, tuz, yumurta, baharat, yağ, soğan, süt ve yoğurt bulunabilir. Bunların dışında koyulan maddeler, döneri döner olmaktan çıkarır. 

Almanya'da döner, Türkiye'dekine göre daha farklı e soslu şekilde servis ediliyor. Bu döner türü, Alman döneri olarak biliniyor. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın   

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!