İçişleri Bakanı Horst Seehofer, "Salgının bugünlerde indiği seviye korunur, alınan tedbirlere de uyulursa 15 Haziran'da bütün sınırlar açılır. Eski günlere geri döneriz" dedi. 

Sınırların açılmasına ilişkin AB Komisyonu da "Sağlık durumu yavaş yavaş iyileştikçe, sınırların açılması ve insanların hareket özgürlüğüne getirilen engeller kaldırılmadır" diyerek Almanya'nın sınırları açma kararına destek verdi.

Münih Federal Emniyet Müdürlüğü Başkanı Karl-Heinz Blümel, Almanya-Avusturya sınırında, korona krizi nedeniyle kapalı 5 sınır kapısının tekrar açıldığını belirterek, 2 sınır kapısının da açılması için hazırlık yapıldığını söyledi.

Almanya, korona virüs salgını ile mücadele için alınan önlemler kapsamında Fransa, İsviçre, Avusturya, Lüksemburg ve Danimarka ile sınır kapılarının kapatıldığını duyurmuştu.

15 Haziran'dan sonra sınırlarda kontroller yapılmayacak

Merkel, Federal İçişleri Bakanlığı tarafından sınırların kademeli olarak açılmasının sağlanacağını belirtti. Ülkede önümüzdeki hafta sonundan itibaren denemelere başlanacağı ve 15 Haziran'dan sonra da sınırlarda kontrolün yapılmayacağı aktarıldı.

Sınırların yeniden açılması konusunda AB Komisyonu da açıklama yaparak, "Dikkatlice açın. Açılış aşamalı olmalı" tavsiyesinde bulundu.

AB Komisyonu Çarşamba günü gerçekleştireceği toplantıda sınırların açılmasıyla alakalı hazırladığı taslak metninde, enfeksiyon sayıları yüksek ülkeler arasında öncelikli olarak virüse karşı alınan önlemler ve getirilen kuralların uygulanması, daha sonra da nihai hedefin Schengen bölgesinde hareket özgürlüğünün yeniden sağlanması olduğu yer aldı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız