Almanya’da koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan okullar kademeli olarak açılmaya devam ederken, hâla sayısız öğrenci evden online olarak ders görmeye devam ediyor. Hükûmetin online dersler ile ilgili kararlaştırdığı 500 milyon Euroluk destek paketi ise büyük fayda sağlamışa benziyor. Buna göre okullar, öğrencilere online ders imkânı sağlamakta sıkıntı çekmiyor.

Her Öğrenciye 150 euro Bilgisaray parası

500 milyon Euroluk destek paketi ayrıca ihtiyaç sahibi öğrencileri de kapsıyor. Buna göre online ders kapsamında ihtiyaç duyulan teknik ekipman için maddi destek sağlanıyor. Her öğrenci için 150 Euro bilgisayar parası verme konusunda anlaşan hükûmet, alınan kararla, koronavirüs döneminde evde kalan ve bilgisayarı olmayan çocukların bundan yararlanmasını sağlıyor.

Öte yandan piyasada ihtiyacı karşılayacak 150 Euro değerinde bilgisayar bulunmazken, verilen miktarın üstünü ailelerin tamamlaması gerekiyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız