Uzun süreden beri PKK'ya müsamaha gösteren Almanya, vahşi terör örgütünün gerçek yüzünü görmeye başladı. 22 Ocak ve 2 Şubat tarihleri arasında SPD'ye dönük iki saldırı ile CDU'lu Saksonya Eyaleti Adalet Bakanı Sebastian Gemkow'un bürosuna düzenlenen saldırıların arkasında PKK olduğu belirlendi. Aynı PKK'lıların, Leipzig'deki DITIB Camisi'ne de saldırdığı da anlaşıldı.

ALMANLAR ÜRKTÜ
Eyalet Anayasayı Koruma Teşkilatı ve Saksonya Emniyet Müdürlüğü, iki siyasinin bürolarına yapılan saldırının, PKK'nın Leipzig'de gerçekleştirdiği dizi saldırıların bir parçası olduğunu belirledi. SPD Eyalet Milletvekili Holger Mann, "Bu kadar peş peşe organize saldırılar olduğuna ilk kez tanık oldum" dedi. 7 gün içinde, üç siyasi saldırı olması, Almanları ürküttü.

SALDIRIYI ÜSTLENDİLER
Bağımsız internet platformu indymedia'da yayınlanan bir yazıda, PKK'lılar saldırıyı üstlendi. SPD'li Eyalet Milletvekili Holger Mann'ın seçim bürosuna yapılan saldırıda büronun tüm camları kırılırken, Adalet Bakanı Gemkow'un bürosuna ise boyalı saldırı düzenlendi. Leipzig DİTİB Eyüp Sultan Camisi'nin de duvarlarına PKK sloganları yazılmıştı.

Sabah.de