Bu camilerin sayısı 135'i bulduğunda, 5 Temmuz 1984 tarihinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) kuruldu. DİTİB bugün, dini, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri gerçekleştirmenin yanı sıra ülke genelindeki 960 camiyi koordine ediyor.

DİTİB deyip geçmeyin...

Almanya'daki Müslümanların yüzde 70'ine kucak açan en büyük sivil toplum kuruluşu. DİTİB bugün, dini eğitim ve din hizmetleri, danışma ve sosyal hizmetler, kültürel faaliyetler, dinler ve kültürler arası iletişim, kadınlara yönelik faaliyetler, eğitim ve uyum hizmetleri, din ve toplum araştırma merkezi, hayır hizmetleri, cenaze nakil ve cenaze fonu, hac ve umre hizmetleri, basın ve yayın hizmetleri, gençlik ve sportif hizmetler alanında hizmet veriyor. 11 eyalet teşkilatı ile yapılanan DİTİB, çocuklara dini eğitim konusunda ders kitapları da yayımlıyor.

Radikalizmden uzak tutuyor DİTİB, Köln Merkez'de bir cami yaptı ki dillere destan... Temeli 2009'da atılan 17 bin metrekare kapalı alana sahip camide, bin 200 kişi aynı anda namaz kılabiliyor.
Geçtiğimiz yıl haziran ayında ibadete açılan cami, minaresi ve modern yapısı ile Köln'e zenginlik katıyor.

DİTİB'e sadece, din, cami ve imam organizasyonu yapan bir kuruluş olarak bakmak haksızlık olur. Avrupa'daki vatandaşlara yönelik yapılan en önemli hizmet, DİTİB'in yani Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin kurulmasıdır. Bu sayede, Avrupalı Türkler'in çocukları, aşırı radikal unsurların etkilerinden uzak tutulmuştur.
Avrupa'daki devlet yönetimleri, bunu çok iyi bilmektedir.

Dikkat edilirse Avrupa'da radikal unsurlar tarafından yapılan saldırıların hiç birinde, bugüne kadar Türklere rastlanmamıştır.
Dolayısıyla Almanya devletinin ve istihbaratının, sürekli eleştirmek ve mesnetsiz suçlamalar yöneltmek yerine, Almanya'nın, hatta Avrupa'nın asayişine, sosyal hayatına büyük olumlu katkı sağlayan DİTİB'e teşekkür etmesi gerekir.

Toplumun refahı için çalısıyor DİTİB camileri ile imamlarını ne kadar incelerseniz inceleyin bir şey bulamayacaksınız.

Sonuç olarak ödenen vergileri çarçur edeceksiniz. Neler bulacağınızı tek tek anlatayım. Namazlarda insanların sosyal barışa, kardeşliğe, adalete ve diğer din mensuplarına saygıya davet eden imamlar bulacak, hutbeler dinleyeceksiniz.
Yüzbinlerce çocuğun kötü alışkanlıklardan cami derneklerinin faaliyetlerine katılarak uzak kaldığını göreceksiniz. Yasalara saygılı cemaat ile karşılaşacaksınız.

Her türlü terör saldırısının ardından ırkçılığı, nefreti, düşmanlığı, terörü lanetleyen topluluk ile karşılaşacaksınız. Sığınmacılara kucak açmış cami ve cemaatler göreceksiniz.

İnsanların manevi ve dini duyguları için sabah akşam çalışan kadrolar bulacaksınız.
Toplumun refahı, ihtiyaçları, sorunları, beklentileri için verilen konferans, seminer ve toplantılara tanık olacaksınız.

Siz desteği kesseniz de yardımlaşma ile ayakta durabilecek, kendi yağında kavrulan dernekler ile yüz yüze geleceksiniz.

Sabah