16 Şubat Cuma günü De Telegraaf gazetesi ilginç bir habere imza attı. Gazetenin haberinde yer alan bilgilerde Hoorn'da bulunan ve Diyanet'e bağlı olan bir cami de Türkiye'de okunan Cuma hutbesinin okunduğunu belirtti. Gazete aynı zamanda hutbeyi kaydettiğini ve tercüme ettirdiğini bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal İşler Bakanı Wouter Koolmees, Diyanet camilerinde "cihadı öven" ve "şehadet şerbetinin tatlılığından" söz eden hutbenin kabul edilemez olduğunu belirterek incelenmesi gerektiğini bildirdi.

De Telegraaf gazetesinde çıkan haberin ardından Hollanda Dİyanet Vakfı'ndan cevap gecikmedi. HDV gazetede çıkan haberin asılsız olduğunu, 2016 yılından bu yana Hollanda'da Diyanet'e bağlı camilerde hutbelerin Hollanda yönetimi tarafından belirlendiğini ve Türkiye ile bir ilgisi olmadığını vurgulayarak, yapılan algıya sert tepki verdi. Ayrıca Hoorn'daki camide Türkiye'de okunan cuma hutbesine yer verilmesiyle ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

Normal şartlarda cuma hutbesi saat 13.00'den sonra okunuyor, ancak haberin 12.30'da yayımlanmış olması da dikkat çekiyor.



SONHABER.EU