Mısırlı işadamı Naguib Sawiris, Akdeniz’de göçmenler için bir ada satın almayı ve hayatları pahasına Avrupa’ya ulaşmaya çalışan göçmenleri bu adada ağırlamayı teklif etti.

Euronews’ün büyük ortağı olan Sawiris, önce Twitter hesabında duyurduğu teklifini, daha sonra verdiği mülakatlarda da savundu. Bunun “Çılgınca bir fikir” olduğunu kabul eden milyarder işadamı, “En azından geçici olarak, ülkelerine dönünceye kadar” dedi

Sawiris, Twitter hesabında, “Yunanistan veya İtalya, bana bir ada atın, bu adanın bağımsızlığını ilan edeceğim ve göçmenleri ağırlayıp, onlara iş verip, yeni ülkelerini inşa edeceğim” dedi.

http://sonhaber.eu/wp-content/uploads/2015/09/misir-isadami-ara1.jpg

http://sonhaber.eu/wp-content/uploads/2015/09/misir-isadami-ara2.jpg

Sosyal medyada kısa sürede gündeme oturtan teklif hakkında ilişkin Fransız Haber Ajansı’nın (AFP) sorularını cevaplayan Mısırlı işadamı Sawiris teklifinin “gerçekleştirilebilir “ bir proje olduğunu belirtti ve şöyle dedi: “Üzerinde hiç kimsenin yaşamadığı onlarca ada var ve bu adalar yüzbinlerce mülteciyi ağırlayabilir”

Sawiris, bir Mısır televizyonuna verdiği mülakatta ise, teklifinde ciddi olduğunu ve bu doğrultuda önümüzdeki günlerde Yunanistan ve İtalya hükümetleri ile irtibata geçeceğini açıkladı. İşadamına göre, Akdeniz’de bir adanın fiyatı 10 ila 100 milyon dolar arasında değişebiliyor.