Öğlen saatlerinde Rotterdam büyük şehir belediyesi meclisinde gerçekleşen kapalı toplantıda kararın alındığı ve valinin bilgilendirildiği perşembe akşamı geç saatlerde kamuoyuna duyuruldu.

2014 yılında Belediye Başkanlığı 2. kez 6 yıllığına uzatılan Aboutaleb, yeni bir 6 yıllık dönem için şehirde belediye başkanlığına hazırlanıyor.

Belediye tarafından duyurulan basın bildirisinde hangi partilerin Aboutalebi desteklediği bildirilmemesine rağmen DENK, D66 ve LR partileri geçtiğimiz aylarda Aboutalebe yönelik ciddi eleştirilerde bulunduğu Hollanda basında yer almıştı.

2026 yılına kadar şehrin belediye başkanlığını yapması onaylanan Aboutaleb, Ülkede bir göçmen olarak en uzun belediye başkanlığı yapmanın dışında, büyük şehre en uzun belediye başkanlığı yapmış kişi ünvanınıda alacak.

Yapılan basın bildirisinde Aboutaleb’ın kaç oyla güven aldığına değinilmedi. Son yıllarda Türklere karşı söylemleriyle tepki toplayan Aboutaleb, dönemin Aile bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı kanuna aykırı şekilde Rotterdam’dan terk etmeye zorladığı ve polise vur emri verdiği son olarakta mayıs ayında yaptığı açıklamalarda Türk toplumunun entegrasyonda başarısız olduğunu ifade etmişti. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU