AB ülkeleri arasında kurulan yeni ihbar hattı ile özellikle sağlık ve çocuklarla ilgili işlerde hakkında hüküm verilmiş veya cezası bulunan kişilerin, bulunduğu ülke dışında başka bir ülkede çalışmasının önü kesilecek.

Hollanda Maliye Bakanı ve Euro Grup Başkanı Jeroen Dijsselbloem tarafından önerilen tasarıda özellikle sağlık alanında veya çocuklarla ilgili mesleklerde (Örnek: çocuk bakım merkezi veya ilkokullar gibi) çalışan ancak görevini kötüye kullanan kişilerin, bulundukları ülke sınırları dışında başka bir AB ülkesinde elini kolunu sallayarak çalışmasının önünü kesmek için planlandı.

Bu uyarı sistemine işlenecek olan kişiler kendi mesleklerini kötüye kullanan kişiler olabileceği gibi elindeki diplomalarda veya sertifikalarda sahtekarlık yapanlarda yer alacak.

Dijselbloem’un sunduğu tasarıda ayrıca kişilerin başka bir ülkede iş bulmalarının önünü açacak mevzuatlar da yer almakta. Yeni değişiklikle birlikte kişilerin niteliklerinin tanınması sürecinin daha etkin hale getirileceği belirtiliyor.