Fransız hükümeti, Avrupa Birliği düzenlemelerine uyum amacıyla politika değişikliği yaptı. Ticaret Bakanı Thomas Carenave, Fransız tüketiciler artık daha fazla miktarda tütün ve alkollü ürünleri kişisel kullanım amaçlı olarak AB ülkelerinden getirebileceklerini duyurdu. 

Daha önce AB'den kişi başına sadece bir karton sigara, 50 puro ve 250 gram tütün getirilmesine izin veriliyordu. Yeni düzenlemelerle bu limitler kaldırılıyor, ancak bireylerin getirilen ürünlerin kişisel kullanım amaçlı olduğunu kanıtlaması gerekecek.

Bakan Carenave düzenlenen basın toplantısında, aynı şekilde alkollü içeceklerle ilgili sınırlamaların da ortadan kalktığını belirtti. Bununla birlikte, gümrük memurlarının rutin kontrollerinin devam edeceğini ve satış amacıyla getirilen ürünlerin tespit edilmesi durumunda cezai işlemlerin uygulanacağını vurguladı.

Fransa'da kanserojen PFAS'a yasak getiren yasa tasarısı onaylandı, teflon ürünler ise listeden çıkartıldı Fransa'da kanserojen PFAS'a yasak getiren yasa tasarısı onaylandı, teflon ürünler ise listeden çıkartıldı

Ancak bu değişiklikler yalnızca AB ülkelerinden gelen ürünler için geçerli olacak. AB dışı ülkelerden Fransa'ya getirilen tütün ve alkollü ürünler üzerindeki sınırlamalar devam edecek. Bu karar, Fransız tüketicilerin AB ülkelerinden daha fazla miktarda tütün ve alkollü ürün getirmelerine olanak tanıyacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.