Fransa'nın Elancourt kentinde polis aracı ve bir motosikletin çarpışmasında ağır yaralanan Türk gencinin beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı. Gencin ailesi, polisin 16 yaşındaki Sefa Şahin’in motosikletini sıkıştırarak kazaya bilinçli sebep olduğunu iddia etti. Versay Savcılığı motosikletin polis aracına çarptığını açıkladı.

Çarşamba günü akşam saatlerinde Paris'e 40 kilometre uzaklıktaki Elancourt kentinde, polis aracının karıştığı olayda 16 yaşındaki Şahin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış, olaya ilişkin 2 polis gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili olarak biri "polisin dur ihtarına uyulmadığı" gerekçesiyle olmak üzere iki soruşturma açıldı.

Şahin’in yakınları, olayın görgü tanıklarına dayandırarak yaptığı açıklamalarda uyarı vermeden bir polis aracının motosiklet süren Sefa’nın üzerine sürerek yolunu kestiğini ve gencin ön kaportaya çarparak düştüğünü ancak, ayağa kalktığı sırada başka bir polis aracının gelerek çarptığını iddia etti.

Ailenin avukatı Yassine Bouzrou, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gencin beyin ölümünün gerçekleştiğini bildirdi. Avukat "gencin polislerin aracına vurduğu" yönündeki iddiaları yalanladı.

Franceinfo’ya bir açıklama yapan Bouzrou, polislerin araçlarıyla Şahin'i takip ettiğini, olayla ilgili "kasten adam öldürmeye teşebbüs" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. Avukat ayrıca Sera hastanedeyken ve yakınları başucunda beklerken Versay savcılığının müvekkilini “öldü” şeklinde gösterdiğini kaydetti. 

Olay sonrasında serbest bırakılan polis memurları için de bir açıklama yapan Avukat Bouzrou “Önemli olan polis aracının kasıtlı olarak bu motosiklete çarptığının bilinmesi ve ölümle sonuçlanabilecek bu kadar ciddi bir kazaya sebep olan polis memurlarının herhangi bir yasal işlem yapılmadan serbest bırakılmasının normal olmadığıdır. Bugün Sefa'nın beyin ölümü gerçekleşti ve ne yazık ki en kötüsünden korkuyoruz. Hukuka uymadan genç bir adamın motosikletine çarpan bir polis memurunun herhangi bir yasal işlem yapılmadan serbest kalması bir hukuk devletinde normal değildir. Bu skandaldır ve aile, adaletin hukuka saygı göstermesini ve bu polis memurlarının yasal işlemlere tabi tutulmasını talep etmektedir. “dedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş