Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber

Fransa İçişleri Bakanlığı, sürücülerin ehliyet taşıma zorunluluğunun sona erdiğini ve dijital ehliyetlere geçiş yapıldığını duyurdu. Sürücüler gerekli olduğu takdirde telefonlarına yükledikleri dijital ehliyeti gösterebilecek.

Fransa’da dijital ehliyet uygulaması bir süreden beri Hauts-de-Seine, Eure-et-Loire ve Rhone bölgelerinde test ediliyordu. Bakanlık açıklamasında 14 Şubat itibariyle yürürlüğe giren yeni düzenlemenin tüm ülke genelinde geçerli olduğu belirtildi. Eski tarz pembe renkli sürücü belgesi kullananların uygulamadan yararlanmak için biyometrik kart almak zorunda olmadıkları kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında telefonlara yüklenecek olan uygulamaya hem yeni biyometrik ehliyet kartlarının hem de eski pembe ehliyet belgelerinin yüklenilebileceği belirtildi. Ehliyet ibrazı gereken durumlarda internet bağlantısına gerek olmadığı hatırlatıldı.

Sürücüler dijital ehliyetlerine France Identity uygulaması üzerinden ulaşabiliyor. Ayrıca ceza puanları da dijital ortamda kontrol edilebiliyor. 

Dijital ehliyet nasıl elde edilir?

  • Dijital ehliyet belgesini indirmek için öncellikle IOS ve Android tabanlı tüm akıllı telefonlarda kullanılabilen, France Identite uygulamasının indirilmesi ve elektronik kimlik kartı sahibi olmak gerekiyor. Uygulamaya  france-identite.gouv.fr web sitesinden ulaşabilirsiniz 
  • Uygulama indirildikten sonra tüm bilgiler elektronik kimlik kartı sayesinde kaydediliyor. 
  • Ehliyet bilgileri kaydedildikten sonra elektronik sürücü belgesi oluşturuluyor. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: France Identity

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.