Flaman Parlamentosu genel kurulu, çarşamba öğleden sonra, Filistin yanlısı protestolar nedeniyle kesintiye uğradı. Eylemciler, yuvarlak salonda broşürler attı, Filistin bayraklarını sallayarak slogan attı.

"30.000 ölüme", "Bizim adımıza değil" ve "ZIM'ı boykot edin" sloganları atan ve İsrail ile silah ticaretinin durdurulmasını talep eden eylemciler askeri polis tarafından uzaklaştırıldıktan sonra oturum yaklaşık on dakika süreyle askıya alındı. Oturum, saat 15.20 civarında yeniden başladı.

Eylemciler tarafından atılan broşürlerde, İsrail ile tüm ticaretin ve "özellikle bu suçlu ülkeye silah ve mühimmat satışı ve nakliyesinin derhal durdurulması" talep edildi. ZIM, İsrail silahlarının Antwerp üzerinden taşıyıcısı olarak belirtiliyor.

Flaman Parlamentosu Meclis Başkanı Liesbeth Homans, oturumu askıya aldı ve askeri polisin eylemcileri uzaklaştırmasını istedi. Aşırı sağ eğilimli İslam karşıtı ırkçı Vlaams Belang (Flaman Çıkarları) Partisi Milletvekili Sam Van Rooy, elinde İsrail bayrağı ile eylemcilere kısa süreliğine seslendi.

Parlamento, eylemcilerin kamu düzenini bozduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu. Eylemciler kimlik kontrolünden sonra serbest bırakıldı.

Sol muhalefet partileri Vooruit, Groen ve PVDA, bu eylemi Antwerp limanı üzerinden İsrail'e yapılan silah sevkiyatı konusuna dikkat çekmek için kullandı. Flaman Milletvekili Staf Aerts, "Flanders, İsrail'e silah sevkiyatının merkezi olmamalı" derken, PVDA Grup Başkanı Jos D'Haese, İsrail'in Gazze'deki felaketine silah akışının durdurulması için kapsamlı bir askeri ambargonun gerekli olduğunu belirtti.

Turkse Rangers, Play-off iddiasını yitirdi Turkse Rangers, Play-off iddiasını yitirdi

Haber ve fotoğraflar: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.