2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final maçında Fas, Portekiz'i 1-0 yenerek, yarı finale yükseldi. Bu sonuçla, Fas, Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika takımı oldu.

Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası’nda çeyrek final heyecanı devam ediyor. Fas ile Portekiz, Al Thumama Stadı'nda karşılaştı. Müsabakayı Arjantinli hakem Facundo Tello yönetti.

Fas tarih yazmaya devam ediyor. Elemelerde ve turnuvada 12 maçtır bileği bükülmeyen Afrika temsilcisi, Portekiz de yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Fas, son 16 turunda da İspanya’yı penaltı atışları sonucu 3-0 yenerek turnuva dışına itmişti.

Fas'ta, Cheddira 90+3. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Fas’a turu getiren golü 42. dakikada Youssef En Nesyri filelerle buluşturdu.

Fas ile Portekiz, Dünya Kupası'nda üçüncü kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında grup aşamasında oynanan maçlardan birini Portekiz, diğerini ise Fas kazandı.

Meksika 1986'da yapılan müsabaka Fas'ın 3-1 üstünlüğüyle sonuçlanırken, Rusya 2018'deki karşılaşmayı ise Portekiz 1-0 galip tamamladı.

Fas-Portekiz mücadelesini kazanan takım, yarı finalde İngiltere-Fransa eşleşmesinin galibiyle rakip olacak.

Kaynak: TRT Spor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.