Özellikle son bir haftadır yoğun şekilde paylaşım alan bir gönderi sosyal medya platformu Facebook’un kullanıcılarını aklını karıştırdı. İddiaya göre Facebook her kullanıcıdan aylık 4,99 dolar ücret alacak. 

Popyala yapıştır yöntemi ile dağılan, "BEN DE ÇEKİLİYORUM"  başlıklı paylaşımda “Tim Barker” adlı birinin verdiği tavsiyeye yer veriliyor. Kullanıcılara, Facebook’un bu kararına karşı çıkmaları tavsiyesinde bulunulurken, şirketin ayda 4,99 dolar alacağı fikrine katılmadıklarını beyan etmeleri isteniyor. 

Bu konuda uzman olan kişiler ise başkalarının yazdığı, gerçeği yansıtmayan bilgiler içeren, kopyalayıp yapıştırılarak dağıtılan bu tür mesajların promosyon içerdiğini, Facebook gibi bir firmanın böyle köklü bir değişiklikte kullanıcılarını resmi olarak, önceden haberdar edeceğini belirtiyor. 

Bu tür iddialara rağbet edilmemesi gerektiğini belirten uzmanlardan biri de Avukat İbrahim Yıldırım. Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda “Kimse sizin haberiniz olmadan sizden ücret almak gibi bir yetkiye sahip değildir.” diyen Yıldırım şunları dile getirdi:
"BEN DE ÇEKİLİYORUM, başlığı ile kopyala yapıştır şeklinde paylaşılan yazı ile sıkça karşılaşıyorum, bu bilgilendirme zaruri hale geldi. Sizden ricam başkalarının yazdığı ve promosyon içeren yazıları gerçekmiş gibi paylaşmamanız. Kimse sizin haberiniz olmadan sizden ücret almak gibi bir yetkiye sahip değildir. Facebook veya META sizden ücret alacak olsa, bunu haftalar öncesinden mail veya özel mesaj yoluyla sizlere bildirecektir. Tüketici Koruma Yasası, bu tür anlamsız ve hukuki dayanağı olmayan mesajlardan daha fazla sizi koruma altına almaktadır. Lütfen sosyal medyayı bilinçli bir şekilde kullanmaya özen gösterelim ve başkalarının aracı olmayalım.”

Facebook'da yayılan paylaşım: 

facebook paylaşımı

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Austin Distel - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş