Hollanda yasalarına göre 16 yaşından küçük çocuklar sosyal medya hesabı açabilmek için ailelerinden izin alması gerekiyor.

Facebook ve Snapchat diğer ülkelerde yaş sınırının 13 olması nedeniyle bu yaş sınırını ele alıyor. Ancak Hollanda'da 16 yaşında kadar çocukların sosyal medya hesabı açabilmek için ailelerinden izin alması gerekiyor. Bu duruma göre Facebook ve Snapchat'ın yıllardır Hollanda'da yasaları çiğnediği konuşuluyor. Facebook'a ait diğer uygulamalarda Whatsapp ve İnstagram da 16 yaşından küçük çocuklar arasında popüler.

İCT Danışma kurumu İCTRecht çalışanlarından Arnoud Engelfriet, '' bir çok firma 16 yaş sınırı yasasını ihlal ediyor. Bu yasa internet çağından önce alındığına da dikkat çekmek istiyorum. Ne siyasiler ne de firmalar bu yasayla ilgili bir çalışma gerçekleştirmiyor. Google bu hususa dikkat ederken Facebook ve Snapchat Hollanda'nın 16 yaş sınırını dikkate almıyor '' açıklamasında bulundu.

Merkezi Planlama Bürosu (CPB) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, firmaların Hollanda yasalarına göre 16 yaş altı gençlere ailelerinden izin alıp almadıklarını teyyit etmek zorunda. Kurum konuyla ilgili harekete geçip geçmeyececği konusunda açıklama yapmaktan kaçındı.

Kennisnet ve Mijn Kind Online'dan Remco Pijpers, firmaların jayıt sırasında 16 yaşından küçük çocukları kendilerine ait bilgilerle neler yapıldığı konusunda bilgilendirmesi gerektiğini savundu.

AB Komisyonunda alınan kararla vatandaşların kişisel bilgilerinin korunması yönünde somut adımları atılacağı belirtildi. AB yasalarına göre sosyal medya hesabı kullanmak için 16 yaşından küçük çocukların ailelerinden izin almakarı gerektiği kararlaştırıldı. Üye ülkeler yaş sınırının 13 yada 16 olma konusunda kendileri karar verebilecek.

Hollanda Adalet ve Güvelik Bakanlığı yakın zaman içerisinde konuyu ele alacaklarını ifade etti. Yaş sınırının aşşağı alınıp alınmayacağı henüz bilinmiyor.

SONHABER.NL