Bu hafta pazartesi günü gaz ve elektrik kullanım bedellerinde indirime gidileceğini açıklayan Vattenfall şirketinin ardından, bugün de aynı indirim duyurusu Essent’den geldi. Her iki şirket de değişken fiyatlı aboneliklerde elektrik ve gaz tarifelerinin ucuzlatıldığını duyurdu.

Pazartesi günü Vattenfall tarafından yapılan açıklamada, 1 Ekim 2023 itibariyle, değişken fiyatlı kontrata sahip olan müşterilerin elektrik için kilovatsaat başına 34,6 sent, gaz içinse metreküp başına 1,2975 euro ödeyecekleri belirtildi.

Essent’in açıklamasında ise elektrik ücretinin kilovat saat başına 39.042 sente, gazın fiyatının da metreküp başına 1,32713 euroya düştüğü belirtildi. Şirket değişken fiyatlı aboneliklerde yeni tarifenin 1 Ekim 2023’den itibaren geçerli olacağını duyurdu. Şirketin yeni tarife üzerinden yaptığı hesaplamaya göre, 2.900 kilovatsaat elektrik ve 1.200 metreküp gaz tüketen bir hane yıllık bazda 118 euro tasarruf edebiliyor.

Essent açıklamasında bir noktaya daha dikkat çekildi. Yılın ilk üç çeyreğinde enerji fiyatlarının ucuzlamaya devam ettiğini belirten Essent, önümüzdeki dönem için hala belirsizliğin devam ettiğini bu nedenle enerji kullanımında tasarrufa dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Enerji şirketi bu nedenle hane halklarına LED lambaları ve kapı hava sızdırmazlık şeritleri gibi tasarruf sağlayacak ürünler kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş