Devlet Kamu Televizyonu NOS’da yayınlanan Radar isimli program, ülkedeki istihdam bürolarının yarısı, işverenin isteği üzerine Türk, Faslı ve Surinamlıları istihdam için saf dışı bırakmayı kabul ettiğini rotaya çıkarmıştı. Dünya devi sitesi girişi.



Araştırmada, Türk, Faslı ve Surinamlı işçi istemediklerini belirten program yapımcılarının aradığı 78 istihdam bürosunun yarısı bu isteğe olumlu bakmasıyla ayrımcılık yapıldığı sonucuna varılmış ve belediye meclislerinde gündeme taşınmıştı.



Yaşanan bu gelişmelerin ardından Temo-Team ve Randstad'da çalışan 1500 personelin zorunlu anti ayrımcılık kursuna tabi tutularak eğitim alacakları bildirildi. Kursa öncelikle Tempo-Team çalışanları başlayacak ve onlar tamamladıktan sonra Randstad personeline eğitim verilecek.



Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) ve Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) ortak çalışma yürüterek bir günlük kurs ile ayrımcılığın önüne geçmeyi hedefliyor.



Konuyla ilgili açıklama yapan ABU müdür yardımcısı Maurice Rojer, '' yıllardır yapılan ayrımcılıkların farkındaydık ancak Radar'da yayımlanan bilgiler bizi harekete geçirdi diyebiliriz. Programdan sonra ayrımcılık konusunda bize destek vermek isteyen bir çok kurum bizimle irtibata geçti. Anti ayrımcılık kurslarının yanı sıra 'Diversiteit loont' uygulaması ile bilinçlendirmeyi planlıyoruz. Vereceğimiz kurslara herkesin katılması önemli. Bazen ayrımcılık yapmadığımızı düşünüyoruz ama farkında olmadan yapabiliyoruz '' ifadelerine yer verdi.



SONHABER.EU/AA