Uçak biletini aldınız ancak aldığınız tarihte uçamayacaksanız veya seyahatinizi iptal etmek zorunda kalırsanız artık biletinizin yanmaması ve kullanmayacağınız uçak biletini başkasına satabilmeniz için tüketici hakları derneği bir imza kampanyası başlattı.

Tüketici hakları derneği başkanı Bart Combee Telegraaf gazetesine yağtığı açıklamada, tüketicinin bazı nedenlerden dolayı seyahat etmek vazgeçmesi sigorta tarafından da karşılanmadığını belirterek, kişilerin ödedikleri bilet parasının tamamen yanmasının doğru olmadığını savundu.

Combee, ''tur paketi alan kişiler kendileri kullanmadığı takdirde başkalarına yönlendirebiliyor, ancak sadece uçak bileti alındığında bu durum değişiyor ve ücret iade edilmedenuçak bileti iptal oluyor. Havayolu firmaları gitmeyen yolcunun yerini tekrar başkasına satarak duble gelir elde etmil oluyor. Bu adil değil. Tüketicilerin satın alıp kullanamadıkları uçak biletlerinin başkasına satılmasını sağlamak için yasanın değişmesi gerekiyor. Bunun için bir imza kampanyası başlattık. isim değişikliği için havayolu firmaları belirli bir ücret alabilir. Dolandırıcılığı önlemek için tüketiciler uçak biletlerini sadece oluşturulacak olan online satış platformunda başkalarına satışa sunabilecek '' dedi.

40 bin imzaya ulaşıldığı takdirde konunun meclise taşınacağı belirtildi.

SONHABER.EU