Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 3 büyüyeceği tahmininde bulundu.

Merkezi Paris'te bulunan OECD, Geçici Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nu bugün kamuoyuna açıkladı. Raporda, dünya ekonomisinin gelecek yıl yüzde 3,6 büyüyeceği öngörüldü. OECD, haziran ayında yayınladığı rapora göre küresel ekonomiye ilişkin büyüme tahminlerini düşürdü. Haziran ayındaki raporda, bu yıl için yüzde 3,1, gelecek yıl için yüzde 3,8 ekonomik büyüme tahmininde bulunulmuştu. Dünya ekonomisi 2014 yılında ise yüzde 3,3 büyümüştü.

OECD, gelişmekte olan ülkelerdeki özellikle de Çin ve Brezilya'daki durgunluğu büyüme oranlarının düşmesinde önemli faktör olarak gösterdi. Bununla birlikte haziran ayında, bu yıl ABD için yüzde 2 büyüme öngören OECD, son raporunda bu oranı yüzde 2,4'e yükseltti. OECD'ye göre ABD, gelecek yıl ise yüzde 2,6 büyüyecek. Avro Bölgesi'nin bu yıl yüzde 1,6 büyüyeceğini tahmin eden OECD, gelecek yıl ise bu oranın yüzde 1,9'a çıkacağı öngörüsünde bulundu.

Çin için beklentilerini düşüren OECD, bu ülkenin 2015'te yüzde 6,7, gelecek yıl ise yüzde 6,5 büyüyeceği tahminini paylaştı. OECD'ye göre, Hindistan bu yıl yüzde 7,2, gelecek ise yüzde 7,3 büyüyecek. Brezilya ekonomisi ise bu yıl yüzde 2,8, gelecek yıl 0,7 daralacak.

Almanya için bu yıl yüzde 1,6, gelecek yıl yüzde 2 büyüme öngören OECD, Fransa'nın bu yıl yüzde 1, 2016'da yüzde 1,4 büyüyeceğini tahmin etti. OECD'ye göre İngiltere bu yıl yüzde 2,4, gelecek yıl yüzde 2,3 büyürken, Japonya bu yıl 0,6, gelecek yıl yüzde 1,2 büyüme sağlayacak.

Haberler.com