İnşaat üretimi Avro Bölgesinde bu yılın temmuz ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 1,8 ve Avrupa Birliği'nde de (AB) yüzde 1,1 artış gösterdi.

YÜZDE 1,8 ARTTI
Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün açıkladığı ilk tahmin verilerine göre, 19 üyeli Avro Bölgesinde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi bu yılın temmuz ayında haziran ayına kıyasla yüzde 1,8 yükseldi. İnşaat üretimi, geçen yılın temmuz ayına kıyasla ise yüzde 3,1 artış olduğu gözlemlendi.

Avro Bölgesinde inşaat üretiminin temmuzda bir önceki aya kıyasla artmasında, inşaat yapımının yüzde 2,2 ve inşaat mühendisliğinin de yüzde 0,4 yükselmesi etkili oldu. Yıllık bazdaki yükseliş ise inşaat yapımının yüzde 3,2 ve inşaat mühendisliğinin de yüzde 2,9 artmasından kaynaklandığı belirtildi.

EN FAZLA AZALIŞ SLOVAKYA'DA
Verisi bulunan AB ülkeleri içinde, temmuzda inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış, yüzde 4,8’le Fransa’da, en fazla azalış ise yüzde 11’le Slovakya’da ölçüldüğü açıklandı.

Yıllık bazda ele alındığında ise inşaat üretimi en fazla artan ülke yüzde 12 ile İspanya oldu. En fazla azalış ise yüzde 23,3’le Slovakya’da olduğu belirlendi.

AA