Havacılık sektöründe flaş bir iddia ortaya atıldı. Onur Air'ın Almanya'da iflas başvurusu yapan bir havayolu şirketine talip olduğu iddia ediliyor.

Alman havacılık kulislerinde konuşulan iddiaya göre; Onur Air, geçtiğimiz Eylül ayından iflas başvurusunda bulunan ve 31 Ekim 2018 tarihinden itibaren uçuş faaliyetlerini durduran Small Planet Airlines GmbH (Almanya) için satın alma girişiminde bulunduğu belirtildi.

Avrupa'da Litvanya, Polonya, Almanya ve Kıbrıs Rum Kesimi ile Asya ülkesi Kamboçya'da toplam 5 ayrı şirket olarak faaliyetlerini yürüten Small Planet adlı havayolu şirketi Eylül ayında iflas başvurusunda bulunmuştu.

Uçuş trafik veri merkezi OAG'nin rakamlarına göre Onur Air'in Avrupa'ya gerçekleştirdiği uçuşlar yüzde 32'lik kapasitesini Almanya seferleri oluşturuyor.

29 UÇAKLIK FİLOSU VAR

Small Planet Airlines GmbH, mali açıdan darboğaza girmiş, iflas başvurusu Charlottenburg Bölge Mahkemesi'nce kabul edilmişti.

21 adet A320 ile 8 adet A321 tipi uçakla hizmet veren şirketin başta maddi sorunlar olmak üzere işletme konusunda da sıkıntılar yaşadığı gerekçesiyle iflas başvurusunda bulunduğu açıklanmıştı.

©AirportHaber.com