Gıda bankasından Pien de Ruig Nu.nl'e yaptığı açıklamda, '' ülkede yaklaşık 1,2 milyon kişi açlık sınırının altında yaşıyor. Çoğu vatandaş normal bir akşam yemeği yemek için para bulamıyor ancak bize gelmekten de çekiniyorlar. Kimse buraya keyfinden gelmiyor. İhtiyacı olan herkese kapımız açık '' ifadelerini kullandı.

Vrije Universitesi Gıda uzmanı Judith Neter'in 2010 ile 2014 yılları arasında gıda bankasından faydalanan kişiler arasında yaptığı araştırma sonucu da Ruig'ın '' vatandaş bize gelmekten çekiniyor '' ifadesini doğruluyor.

Gıda bankası üyelerinin sayısı 90 bine ulaştı. Yapılan bağışlar sonucu hazırlanan gıda paketlerinin değişiklik gösterebildiği ve bazen yeterli derecede sağlıklı olmayabildiği bilgisi verildi. Bağışların önemini vurgulayan de Ruig, '' Hollanda'da açlık yaşanılmaz, bu konuma gelenlerin kendis suçudur gibi bir algı söz konusu. Bu doğru değil. Hayatta herşey olabiliyor. Bir kere yoksulluğa düşen vatandaşların tekrar toparlaması zor oluyor. Bu herkesin başına gelebilir. Vatandaşların daha duyarlı olmalarını bekliyoruz'' sözlerine yer verdi.

De Ruig, yoksullukla boğuşan kişilerin yüzde 40'ının çalışanlar ve diğerlerinin de genelde boşanma,işsizlik ve hastalık gibi durumlardan dolayı gıda bankasına başvurduklarını aktardı.

SONHABER.EU