Eindhoven'da ikamet eden ve 't Palet  okuluna giden 4 yaşındaki Izabella  adlı kız çocuğu, Perşembe günü Uden’daki oyun parkına düzenlenen okul gezisine katıldı. Gezi sonrasında Van Gompel şirketine ait otobüs çocukları tekrar Eindhoven’a geri getirdi. Şoför çocuklar indikten sonra, yine aynı okulun Helvoirt’a giden bir başka grup öğrenciyi almak için derhal yola çıktı. 

Aradan bir müddet geçtikten sonra Izabella’nın otobüsten inen çocukların arasında olmadığı anlaşıldı ve korku dolu anlar başladı. 

Küçük kızın annesi Antje Pfaff, Omroep Brabant'a yaptığı açıklamada aradan bir buçuk saat geçtikten sonra kızının nerede olduğunu anladıklarını belirtti. İsyan eden anne, "Otobüsten ayrılmadan önce içeride kimse olup olmadığını kontrol etmez misiniz? Bir çantanın otobüste unutulması olabilir, ama bir çocuk?" şeklinde ifade kullandı.

Çalıştığı için kızının gezi sonrası okulda kalacağını ancak kendisine gelen telefonla şaşırdığını belirten  Antje Pfaff “Kızımın bir sonraki turla Eindhoven'a dönebileceğini söylediler ama ben reddettim. Artık kimse çocuğumu arabasına alamaz dedim.” şeklinde konuştu. Pffaf, daha sonra acil olarak arabası ile Helvoirt'’a giderek kızını aldığını dile getirdi. 

't Palet okulunun müdürü Ruben Adriaans ise otobüsün Helvoirt'’a giden grubu almak için hızla yola çıktığını, küçük kızın o sırada otobüsün içinde uyuduğunu ve bu nedenle fark edilmediğini belirtti. Adriaans, büyük bir hata olduğunu belirtti. "Otobüs her zaman kontrol edilir, ancak çocuk uyuyordu ve bu yüzden gözden kaçtı. Anneden özür diledik. Bunun gelecekte bir daha asla olmamasını sağlamalıyız." dedi.

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf: Google streetview 't Palet İlkokulu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.