Amerikan medyasına göre, Massachusetts eyaletinden 14 yaşındaki Harris Wolobah, sosyal medya platformu TikTok’ta viral olan 'One Chip Challenge' (Tek Cips Meydan Okuması) adlı bir etkinliğe katıldıktan sonra hayatını kaybetti. Meydan okuma etkinliğinde katılımcılar, dünyanın en acı tortilla cipsini yiyor ve mümkün olduğunca uzun süre su içmeden bekliyor.

Amerikalı Paqui firması tarafından üretilen ve tabutu andıran bir ambalaj içinde satılan tortilla cipsler dünyanın en acı cipsi olarak sunuluyor. Ambalajında, cipsin sadece yetişkinler için uygun olduğu, çocuklardan uzak tutulması gerektiği ve acıya veya alerjilere duyarlı olanlar tarafından tüketilmemesi gerektiği konusunda bir uyarı yer alıyor. Cipsi yedikten sonra mide bulantısı, bayılma veya nefes almakta zorlanma yaşayanların mutlaka tıbbi yardım alması öneriliyor.

Harris'in annesi Lois Wolobah yerel basına yaptığı açıklamada, okul hemşiresi tarafından aranarak oğlunun bir arkadaşı tarafından verilen bu cipsten yediğini öğrendiğini aktardı. Wolobah, oğlunun cipsi yedikten sonra karın ağrısı çektiğini, basketbol antrenmanı sırasında bayıldığını ve hemen hastaneye kaldırıldığını belirtti. Ancak hastaneye kaldırılan Harris yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Boston Tufts Medical Center'dan Dr. Lauren Rice, "Bu tür cipsler, yemek borusunun tahriş olması sebebiyle nefes alma zorluğu yaratabilir" şeklinde açıklama yaptı. 

Lois Wolobah, oğlunun bu cipsi yedikten sonra öldüğü konusunda hiçbir şüphesi olmadığını belirtse de Worcester polisi, genç çocuğun ölümüne ilişkin bir soruşturma başlattı ve otopsi sonuçlarının henüz çıkmadığını bu nedenle çocuğun ölüm sebebinin henüz doğrulanamayacağını açıkladı.

ölen genç
Harris Wolobah

paqui tortilla cips
Paqui Tortilla Cips

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş