Sürekli zarar eden milli havayolu Senegal Airlines'ı kapatarak yerine Air Senegal isminde yeni bir havayolu kuran Senegal Hükümeti, THY'nin stratejik partner olmasını istiyor.

Borç batağı içindeki milli havayolu Senegal Airlines’ı kapatan, Air Senegal isimli yeni bir şirket kuran Senegal hükümeti, yeni havayolu konusunda Türk Havayolları’nın tecrübe ve birikiminden istifa etmek istiyor. Sürekli zarar eden Senegal Airlines’ın yerine kurulan şirketle taze bir başlangıç yapmak istediklerini söyleyen Senegal Turizm ve Ulaştırma Bakanı Maimouna Ndoye Seck, yeni şirket için 69 milyon dolarlık bir kaynak ayrıldığını açıkladı.

Yeni şirketin bir an önce operasyonlarına başlamasını istediklerini söyleyen Ndoye Seck, bunun için güçlü bir stratejik ortak aradıklarını belirtirken, hükümet yetkililerince bunun için uygun adayın Türk Hava Yolları olduğu dillendiriliyor. Dakar hükümeti başlangıç için 69 milyon dolarlık kaynağa 60 milyon dolarlık ek bir destek daha çıkmayı, stratejik ortak olarak seçilen havayolundan da maddi yardım talep etmeyi planlıyor. Yeni kurulan Air Senegal için ilk etapta JetLease şirketinden 200 milyon dolara 6 adet Boeing 737-800 tipi uçak alınması öngörülüyor.

104 milyon dolar borcu bulunan Senegal Airlines’ın uçuş ruhsatı geçtiğimiz hafta Senegal Sivil Havacılık Otoritesi’nce iptal etmişti. Filosunda 5 uçakla 15 noktaya sefer yapan havayolu, Airbus A320-200, EMB 120 ve ERJ 145 tipi bölgesel uçaklarla operasyon yapıyordu.

Fatih YILMAZ/Kokpit.aero
Kaynak: www.kokpit.aero