Anti Amerikan yayınlarıyla bilinen Rus 'Pravda' gazetesinde 3 gün önce yayınlanan ve bugün Veterans Today'de yer alan habere göre, Ukrayna kriziyle başlayan ve Doğu Avrupa'da Batı-Rusya çekişmesine dönüşen gerilimde ABD'nin son olarak Almanya'da A-10 bombardıman uçakları sevk etmesinin ardından Rusya'dan ABD yönetimine oldukça çarpıcı bir tehdit geldi.

Vladimir Putin yönetiminin kontrolündeki Pravda gazetesi, 11 Eylül 2001'de ikiz kulelere ve Pentagon'a düzenlenen, arkasında El Kaide'nin olduğu söylenegelen saldırıları ABD'nin gerçekleştirdiğine dair ellerinde uydu görüntüleri olduğunu ve delilleri dünya ile paylaşabileceğini açıkladı.

Pravda'da yer alan haber metni şöyle:

"Amerikan uzmanlar, ABD ile Rusya arasındaki ilişkilerin Soğuk Savaş döneminden beri en kötü dönemini yaşadığına inansa da Putin Obama'nın başına şu ana kadar sadece ufak belalar açtı. Analistler, bunun "fırtınadan önceki sessizlik" olduğunu düşünüyor. Putin bir kez vuracak, fakat çok sert vuracak. Rusya, ABD'nin ve istihbarat servislerinin 11 Eylül saldırılarının arkasında olduğuna dair delilleri sunmaya hazırlanıyor. Deliller arasında uydu görüntüleri de var.

Yayınlanacak materyaller ABD hükümetinin 11 Eylül saldırılarındaki işbirliğini ve kamuoyu iradesinin başarıyla manipule edilmesindeki işbirliğini ispat edebilir. Saldırı ABD hükümeti tarafından planlanmıştı, ancak onun uzantıları tarafından hayata geçirildi, böylece Amerika'ya ve ABD insanlarına saldırı, uluslararası terörizm gibi gözüktü.

Aldatmaca ve kendi insanlarını öldürmek, ABD'ye Ortadoğu'da devlet iştirakleri ve petrol çıkarları olarak geri döndü.

Deliller o kadar inandırıcı olacak ki sonunda ABD hükümeti tarafından desteklenen resmi 11 Eylül örtbas hikayesini boşa çıkaracaklar.

Rusya, Amerikanın yabancı ülkelere askeri müdahalede bulunma gerekçesi oluşturmak için sahte bayrakla (false flag) kendi vatandaşlarına yönelik terörizm uygulamasının sıradan olduğunu kanıtlayacak. "11 Eylül saldırıları" özelinde bakarsak, deliller kesin uydu görüntüleri olacak.

Eğer başarılı olursa, Putin'in taktikleri sonucunda ABD hükümetinin gizli terör politikaları ortaya çıkacak. Amerikan analistlere göre hükümetin kredibilitesi bitecek ve ülke çapında şehirlerde toplu ayaklanmalarla sonuçlanacak.

Amerika Birleşik Devletleri'nin dünya politik arenasında nasıl gözükeceğine bakacak olursak, Amerika'nın uluslararası terörizmle mücadeledeki yerinin meşruluğu tamamen yitecek, haydut devletlere (rogue state) ve teröristlere net bir avantaj sağlayacak.

Uzmanlar, açıklamanın ardından yaşanacak gelişmelerin çok daha kötü olabileceği konusunda uyarıyorlar."

Kaynak: on4haber.com