YTB’nin geliştirdiği Türkçe Atölyesi Projesi ile 5 farklı ülkede bulunan soydaş öğretmene Edirne’de Türkçe eğitimi veriliyor.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 5 farklı ülkeden soydaş öğretmenlere Türkçe Atölyesi 2 Projesi kapsamında Türkçe eğitim verilecek.

Bu yıl ikincisi düzenlenen projeye Yunanistan’dan 6, Bulgaristan’dan 40, Kosova’dan14, Moldova’dan (Gagavuz Yeri)18, Makedonya’dan 6 olmak üzere Toplam 84 öğretmen katılıyor.

30 saat eğitim

YTB projeyle Türkçe öğretimine ait temel prensip ve teknikleri uygulamada birlik sağlamayı amaçlarken, kültürel etkileşimi artıracak görsel ve işitsel materyalleri de hazırlıyor.

IMG_6639

Balkanlarda işbirliği ve iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen YTB, soydaş öğretmenlere sosyal, kültürel, akademik ve mesleki kapasitelerini artırıcı farklı alanlarda ders verecek.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirilen proje kapsamında soydaş öğretmenler; 16 Saat Okuma- Yazma Öğretimi ve Materyal Geliştirme, 6 Saat Diksiyon, 6 Saat Öğretim Yöntem Teknikleri ve Drama, 2 Saat Müzik olmak üzere toplam 30 Saat eğitim alacak.

IMG_6746

Çanakkale şehitliği ziyaret edilecek

Etkinliğe katılan öğretmenlere ve okullarına birer adet güncel çağdaş materyallerle donatılmış Türkçe Öğretim setinin hediye edildiği proje kapsamında öğretmenlerin birbiriyle proje sonrası bağlantı kurmalarına, iletişim platformu oluşturmalarına ve paylaşımda bulunmalarına zemin hazırlanacak.

Proje ile Edirne’ye gelen öğretmenlere eğitimin ilk gününde YTB Trakya Koordinatörlüğü tarafından Başkanlığın çalışma alanlarının anlatıldığı kurum tanıtım ve bilgilendirme semineri verildi. Kurum yayınları hediye edildi. Öğretmenler, Edirne’nin Tarihi ve turistlik yerlerinin yanı sıra Çanakkale şehitliğini de ziyaret edecekler.

© SONHABER.NL