Geçtiğimiz cumartesi günü Dubai’de yaşanan bir boğulma olayı farklı tepkiler yarattı. 20 yaşındaki genç kızı kurtarmaya gelen can kurtaran ekibi genç kızın babasının hışmına uğradı. Yaşanan bu arbede de genç kız hayatını kaybetti.

Geçen hafta cumartesi günü Dubai’de yaşanan ve Emirates 24 sitesinde yayınlanan haberle tüm dünyada tepkilere neden olan boğulma olayında 20 yaşındaki bir genç kız hayatını kaybetti. Nedeni ise babanın gelen can kurtarma ekibini engellemesi.

Sitede yazan habere göre ailesi ile birlikte cumartesi günü Dubai sahiline gelen genç kız, kardeşleri ile yüzmek için denize girdi. Bir müddet sonra ailenin en büyük kızı çığlıklar atarak yardım istedi. Bu çığlıkları duyan can kurtarma ekibi derhal olay yerine gelerek suya atladı. Ancak o sırada genç kızın babası bağırarak can kurtaran ekibine saldırdı. Can kurtaran ekibindeki personele saldıran baba, kızına yabancı birinin değemeyeceğini aksi takdirde “iffetinin kirleneceğini” haykırarak kızına yardım edilmesini engelledi.

Teğmen Ahmed Burqibah Emirates 24’e verdiği açıklamada, “sözü edilen baba ekibimizden hiç kimsenin parmağının dahi kızına dokunamayacağını söyledi. Babanın inancına göre aksi halde kızı iffetini kaybedermiş. Ekiptekiler kızı kurtarmak için çaba sarf ettiler, ama sonuç alamadık. Baba çok güçlüydü ve yapılı biriydi. Çok agresifti. Kızına yabancı birinin dokunmasının yerine ölmesini tercih ettiğini söyledi.”dedi.

Haberde 20 yaşındaki genç kızın ne yazıkki kurtarılamadığı, babasının ise yardım ekiplerinin çalışmasını engelleme iddiası ile gözaltına alındığı belirtiliyor.

© SONHABER.NL