T.C. Deventer Başkonsolosluğu tarafından yapılan yazılı açıklamada geçtiğimiz ay sonunda açıklanan ve 1 Temmuz 2023 itibariyle durdurulan dövizle askerlik başvurularının yeniden alınmaya başlandığı belirtildi. Açıklamada Temmuz – Aralık 2023 tarihleri arasında ödenmesi gereken dövizle askerlik ücreti de belirtildi.

Başkonsolosluğun web sitesinde yayınlanan açıklamada dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak isteyen yükümlülerin, 1 Temmuz 2023 - 31 Aralık 2023 tarihleri arası için ödenmesi gereken dövizle askerlik bedelinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 17 Temmuz 2023 itibarıyla belirlenen 122.351,04 TL karşılığı olduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı; “Askerlik yükümlüleri T.C. Merkez Bankası günlük kurundan 104.084,16 TL karşılığı euro tutarındaki ödemeyi başvuru sırasında Başkonsolosluğumuzda internet üzerinden İDEAL, Kredi Kartı vb. yöntemlerle yapabilir. Ayrıca yaklaşık 110.- euro banka havale ücreti tahsil edilmektedir.”

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş