Yurtdışında yaşayan ve dövizle askerlik hakkından yararlanmak isteyen vatandaşlara yönelik yapılan açıklamada, 1 Temmuz – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında geçerli olacak dövizle askerlik hizmet bedeli tespit edilinceye kadar, dövizle askerlik başvuru işlemlerinin 1 Temmuz 2022 (dahil) tarihi itibariyle geçici olarak durdurulacağı belirtildi.

Başvurular geçici olarak durduruldu
Almanya’da Karlsruhe ve Hollanda’da Deventer Başkonsoloslukları tarafından yapılan yazılı açıklamada Dövizle Askerlik hizmeti kapsamında ödenmesi gereken miktarın, 7179 sayılı Asker alma kanunu hükümleri doğrultusunda yılda iki defa belirlendiği hatırlatılarak, şu bilgiler yer verildi:
"Değerli Vatandaşlarımız,
Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğünden alınan talimat çerçevesinde, 1 Temmuz – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında geçerli olacak dövizle askerlik hizmet bedeli tespit edilinceye kadar, dövizle askerlik başvuru işlemleri 1 Temmuz 2022 (dahil) tarihi itibariyle geçici olarak durdurulacaktır.
Dövizle askerlik başvuruları yeniden açıldığında tekrar duyuru yapılacaktır.
Saygıyla duyurulur."

Randevu almış olanlar
Deventer Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada, daha önceden randevu almış vatandaşlarımıza yönelik olarak  “Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere 1 Temmuz 2022 ve sonrası için randevu almış olan vatandaşlarımızın [email protected] adresine eposta göndermeleri halinde randevularının öne çekilmesi hususunda yardımcı olunacaktır.” ifadesine yer verildi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın