De Telegraaf'ta yer alan haber sonrası VVD partisi tarafından yapılan açıklamada görevden alınan Adalet ve Güvenlik Bakanı Dilan Yeşilgöz’ün, parti lideri olarak aday olduğu bilgisi doğrulandı. 

Gazeteye açıklama yapan Yeşilgöz, "Mark Rutte'nin VVD ve Hollanda için yaptığı şeyler, kelimelerle ifade etmek neredeyse imkansız.” dedi. Başbakanlık için de hazır olduğunu dile getiren Yeşilgöz, “Başbakan olmaya hazırım. Son yıllarda birçok farklı portföy yönettim ve birçok politik rol üstlendim. Artık büyük bir deneyim kazanıyorum, içerik ve bilgiyi hızlıca öğrenebilme yeteneği dahil. Bu durum, üzerine çalışmaya devam etmek için sağlam bir temel sağlıyor.” şeklinde ifade kullandı.

Yesilgöz, André Bosman'dan sonra Rutte'nin yerine geçmek için aday olan ikinci kişi. VVD parti başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı bu hafta içerisinde kesinleşmiş olacak.

Başbakan ve VVD başkanı Mark Rutte, geçtiğimiz hafta koalisyon ortakları arasındaki göçmenlerle ilgili konu üzerine anlaşma sağlanamaması üzerine, hükümetin düştüğün açıkladı. Başbakan olarak kendisine güvenin olmadığını belirten Rutte, yeni başbakanın seçilmesinin ardından geçici görevini teslim ederek, aktif siyasetten çekileceğini belirtmişti. 

Bu açıklamanın ardından VVD başkanlığı koltuğunu almak isteyen adaylar da başvurularını yaptı. Partinin önde gelen isimlerinden Klaas Dijkhoff, Edith Schippers, Jeanine Hennis ve mevcut grup başkanı Sophie Hermans, parti başkanlığına aday olmayacaklarını açıklamıştı.  

Dilan Yeşilgöz kimdir?
Türkiye'nin başkenti Ankara'da doğan 46 yaşındaki Yesilgöz, 1984 yılında yedi yaşındayken ailesiyle birlikte Hollanda'ya geldi.

Politik kariyerine 2014 yılında Amsterdam Belediye Meclisi üyesi olarak VVD'de başlayan Yeşilgöz, 2017'de Temsilciler Meclisi’ne girdi. Mayıs 2021'de Üçüncü Rutte hükümetinde Ekonomi Bakanı olarak atandı. 

Yeşilgöz, Ocak 2022'den beri Dördüncü Rutte hükümetinde Adalet ve Güvenlik Bakanı olarak görev yapıyordu. 

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş