Mart ayında yapılacak Eyalet Meclisi seçimleri yaklaşırken partilerin çalışmalarına da hız verildi. Seçimlere üç bölgeden katılacak olan Denk Partisi adayı Funda İleri seçimin önemini ve aday olarak neleri hedeflediğini Son Haber’e anlattı.

Denk Partisi Zuid Holland Eyalet Meclisi dördüncü sırada yer alan adayı Funda İleri, mart ayında yapılacak seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada özellikle kadınlar ve gençler için Eyalet Meclisinde yer almak istediğini belirti.

Aydınlı bir ailenin ferdi olarak Hollanda'da dünyaya gelen Funda İleri (37) kendisini ve Denk Partisinde yer alarak aktif siyasetin içine girişini şu şekilde tarif etti:
“Sosyal toplumsal sorunlarla etkin olan bir hukukçu olarak ve burada doğmuş yetişmiş bir vatandaş olarak eyalet meclisi üyeliği için 2023 Mart genel seçimlerinde Denk partisi adaylığımı koymuş bulunuyorum. Kendimi bildim bileli temsil görevlerini ve faaliyetlerini her daim üstlenmiş ve sürdürmüş olduğum için politikaya geçişim de çok şaşırtıcı olmadı. Eğitim hayatım boyunca her daim aktif şekilde üniversitede ve fakülte yönetimlerinde görev yaptım. Bu tecrübeyle birlikte siyasette yer almam da kaçınılmaz oldu. “

Den Haag’ da farklı uluslararası Avukat ve hukuk bürolarında çalıştığını belirten İleri, yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli derneklerde insanlarımızın sorunlarıyla birlikte her daim yanlarında bulunduğunu kaydetti. 

İleri; “Aynı zamanda bu yönde sorumluluk sahibi duruşumdan ödün vermeyerek bu zamana kadar sürekli olarak bu konular üzerinde çalıştım.” dedi.

Farklı çözüm önerileri
Elde ettiği tecrübelerinin Denk Partisi içerisinde dikkatlerin üzerinde toplanmasına katkısı olduğunu belirten İleri, “Siyasete atılan bir kadın olarak politikaya farklı çözüm önerileriyle girme arzum, Denk Partisinin idealleriyle örtüştü ve şimdi buradayım en iyi şekilde her görevin üstesinden geleceğime de inanıyorum.” dedi.  

Ayrımcılık, kadınlar, göçmenler
Kendisine yönelttiğimiz “Neden eyalet seçimlerine katılmak istiyorsunuz? Seçilmeniz halinde hangi alanlarda aktif olacaksınız?” sorularına ise şu yanıtları verdi: 
“Avrupa'nın genelinde olduğu gibi Hollanda'da son dönemde yabancı karşıtlığı tırmanışa geçti. Yabancı uyruklu Hollanda vatandaşlarının ötekileştirme ve ayrımcılık tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Göçmenler ve kadınlar başta olmak üzere, ayrımcılığa maruz kalan tüm kesimlerin sesi ve umudu olmak için çalışma yürütüyoruz. 
Denk Partisi ile bu konuda fikirlerimiz ortak noktada buluşmaya başladı, özelikle kadınlarla ilgili sosyal sorumluluk projeleri benimle birlikte hedefimiz olacaktır. Önümüzdeki süreçte kadınları temsil noktasında, sosyal ve hukuksal olarak sürekli destekleyeceğimi bildirmek istiyorum.” 

"Yarım asır geçmesine rağmen halen daha çözülmemiş sorunlar var"

funda ileri01
Funda İleri Türk toplumunun Güney Hollanda eyaletinde en büyük azınlık konumunda olduğunu belirtti ve “Yarım asır geçmesine rağmen halen daha çözülmemiş sorunlar var. Bu sorunların çözümü için buradayım. Sadece kadınlar değil gençlerimizi de takip ediyorum.” dedi.

Gençler ve istihdam olanakları
Göreve geldiğinde ana hedeflerimden birisinin de Avrupa’da gençlerimizin istihdam sorunlarına el atmak olacağını belirten İleri “Özelikle; gençlerimizin geleceği konusunda duyarlı olmamız ve siyaset noktasında bu gençlerimizi desteklememiz gerektiği konusunda hemfikirizdir. Denk partisi olarak Hollanda’da yetişen ve iki toplumunun özeliklerini yansıtan gençlerimizin sorunlarını daha çok çözmeye çalışacağız. Gençlerin istihdamına ve geleceğine sahip çıkabileceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu. 
 
Eyalet Meclisi seçimleri
Hollanda’da halk, eyalet meclisi seçimleri için 15 Mart 2023 günü sandık başına gidecek. Yapılacak olan seçimler ile 12 eyalette dört yıl boyunca eyalet meclislerinde görev alacak yeni üyeler belirlenecek. 

Hollanda genelinde toplam 570 üyeye sahip 12 eyaletteki meclisler, bir anlamda "yerel parlamentolar" olarak adlandırılıyor. Kral'ın atadığı valinin başkanlık ettiği eyalet meclislerinin yönetimi, halkın oylarıyla seçilen üyeler tarafından belirleniyor.

Eyaletlerin birçok alana ilişkin politikalarını belirleyen meclis üyeleri, aynı zamanda bunların hayata geçirilmesinden de sorumlu. 

Eyalet meclislerine giren üyeler arasında  mayıs ayında yapılacak seçimle Senato üyeleri seçilecek. Bu anlamda bakıldığında Eyalet Meclisi seçimlerinde başarı sağlamak ülke politikasında söz sahibi olmak anlamına gelmekte.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.