Mart ayında yapılan yerel seçimlerde Rotterdam’da ciddi bir galibiyet sağlayan Denk Partisi, belediye meclis koalisyonu içerisinde de önemli bir pozisyon elde etti. Böylelikle DENK partisi, 2015'teki kuruluşundan bu yana ilk kez şehrin yönetiminde söz hakkı sahibi oldu.

Denk Partisinden yapılan açıklamada, Rotterdam’daki oluşturulacak koalisyon için yapılan ilk görüşmelerin ardından parti vekilleri Faouzi Achbar ve Enes Yiğit’in belediye encümeni olarak göreve başlayacakları belirtildi. 

Geçtiğimiz hafta paylaşılan belediye meclisi mutabakat metninde de şehri yönetmek için oluşturulan koalisyonun VVD, Leefbaar Rotterdam, D66 ve DENK partilerinden oluşacağı belirtilmişti.

DENK adına Rotterdam’daki müzakereleri yürüten Achbar (39) uzun süredir Rotterdam siyasetiyle ilgileniyor ve bir dönem Feijenoord ilçesinde aktif siyaset yaptıktan sonra DENK adına Rotterdam’da belediye meclis üyesi olarak görev almıştı.,

Geçen yılın sonunda DENK grup başkanı olarak göreve başlayan Achbar, Rotterdam belediyesinde  yönetimine katılma zamanının da artık geldiğini söylemişti. Mart ayının başında basına bir demeç veren Achbar, “Seçimlerden sonra artık bizi görmezden gelemeyeceklerini düşünüyorum" şeklinde ifade kullanmıştı. 

Achbar’ın bu söylemi seçim sonrası alınan sonuçlarla da teyit edilmiş oldu. Böylelikle DENK partisi, 2015'teki kuruluşundan bu yana, yerel yönetimler özelinde ilk kez belediye meclisini oluşturan koalisyon partilerinin arasında yer alacak.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın