DENK Milletvekili Van Baarle, Meclis’te yaptığı konuşmada oy kullanma merkezindeki PKK destekçilerinin varlığı ve attığı sloganları gündeme getirerek, bunun kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz hafta Pazar günü Amsterdam RAI Fuar ve Kongre merkezinde kurulan Türk vatandaşlarının Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullandıkları sandık bölgesinde çıkan kavga, Meclis gündemine geldi. Sosyal İşler Bakanı Van Gennep konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve vekillerin kendisine yöneltilen sorularına cevap verdi.

Meclis Genel Kurulu'ndaki oturumda, ırkçı PVV partisi lideri Wilders’in Türkiye seçimlerinin Hollanda'da yasaklanması teklifinde bulunması üzerine DENK Milletvekili Stephan van Baarle, Sosyal İşler Bakanı Karien van Gennep’ten bu açıklamayı kınamasını istedi.

Hollandalı Türklerin oy kullanma hakları olduğunu ve bu hakların Hollanda'da herkes tarafından saygı görmesi gerektiğini belirten Van Baarle, ayrıca ırkçı politikacıların Hollandalı Türkler üzerinden siyaset yapmalarına son verilmesi gerektiğini söyledi.

Van Baarle konuşmasında seçim merkezinde PKK destekçilerinin provokasyonuna değinerek, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Oy kullanma merkezindeki PKK destekçilerinin varlığı ve bölücübaşı lehine slogan atmalarının on binlerce insanın katilinin desteklenmesi anlamına geldiğini belirten Van Baarle, ayrıca, bu provokasyonun polis tarafından derinlemesine araştırılması gerektiğini vurguladı.

DENK Milletvekili VAn Baarle'nin Meclis konuşması

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.