22 Kasım'da gerçekleşen Hollanda Parlamento seçimlerinin ilk sonuçları, DENK Partisi'nin üç milletvekili ile Parlamento'da güçlü bir şekilde temsil edileceğini gösteriyor.

Partinin genç ve dinamik lideri Stephan Van Baarle önderliğinde, DENK Partisi yeni nesil siyasetçilerle birlikte mücadelesini sürdürdü. Bu seçim sonuçları, partinin Hollanda siyasetine kalıcı bir iz bıraktığının güçlü bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Bütün engellere, kara propagandalara, ithamlara, iftiralara, tehditlere ve suç duyurularına rağmen DENK Partisi, dimdik ayakta durdu. Bu seçim sonucu, sadece siyasi sahtekarlıklara karşı yürütülen mücadelenin bir sonucu değil, aynı zamanda dürüst ve adil siyaset anlayışına olan güvenin bir yansıması olarak görülüyor.

DENK Partisi lideri Stephan van Baarle, şu açıklamalarda bulundu:

'Sandalye sayımızla birlikte Hollanda siyasetinde kalıcı bir unsur olduğumuzu kanıtladığımız için gururluyuz. Ancak Geert Wilders'ın partisi PVV'nin sandıktan birinci çıkması, ülkede yaşayan bir milyonu aşkın Müslüman için bir felakettir. Hollanda'daki Müslümanların anayasal hakları tehdit altında. DENK, bir milyon Müslümanın haklarını korumak için kalkan olacak ve Wilders'ın nefret söylemine karşı her daim mücadele edecektir. Seçmenimizden aldığımız güvenle mücadelemizi sürdüreceğiz.

Çünkü seçmenimiz, ırkçılık ve İslam düşmanlığına karşı mücadelenin sürmesini, çocuklarımızı LGBT aktivizmine karşı korumamızı, adil ve mazlumun yanında duran bir dış politika izlememizi, hayat pahalılığı ve konut sorununa çözüm bulmamızı istiyor. Biz de bu çağrılara kulak vererek seçmenimizin güvenini kazandık.

Wilders'in birinci parti çıkması, adil ve kucaklayıcı bir Hollanda'ya karşı aşırı sağın bir zaferidir. Hollanda'daki Müslümanların ve dünya mazlumlarının haklı davasını yılmadan savunmaya devam edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Irkçılığa, ayrımcılığa ve İslam düşmanlığına karşı var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz,' dedi."

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran