Perşembe akşamı Hollanda devlet kanalı NPO2’de yayınlanan ‘Giethoorn’dan defol’ isimli belgeselde, özellikle son birkaç yıldır mahalledeki gençler tarafından ırkçı ve kötü muamelelere maruz kalan Türk ailenin yaşadıkları gözler önüne serildi. 

Zembla adlı televizyon programının hemen sonrasında Hollanda kamuoyunda bomba etkisi yaratan haber, DENK partisi tarafından siyasi gündeme taşındı.

Giethoornda yaşayan Türk kökenli 15 yaşındaki Yusuf ve annesi Hatice özellikle son iki yıldır Hollandalı komşuları tarafından ırkçılığa maruz kalıyor. 

Programda yer alan şoke eden görüntülerde, Türk ailenin arabasının paramparça edildiği, evlerinin taşlandığı ve ailenin tüm çabalarına rağmen bir çıkış yolu bulamadığı açıkça görülüyor. 

Birçok kez polise şikayette bulunduğunu belirten Türk aile, polis tarafından ciddiye alınmadıklarını ve şikayet dilekçelerinin bile polis kayıtlarına geçmediğini belirtiyor.

Yılmaz ailesine yapılan ırkçılığın gün yüzüne çıkmasının hemen ardından açıklama yapan DENK partisi milletvekili Stephan van Baarle, konu ile ilgili soru önergesi sunarak bakanlığı göreve çağırdı.

“Türk ailesine yapılan zulmü şiddetle kınıyorum.” diyen van Baarle, “Bakana mağdur aileye gerekli yardımın ve desteğin sunulması için adım attık. Ayrıca suçluların mahkeme tarafından yargılanması için sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Stephan van Baarle sosyal medya hesabından da şu paylaşımı yaptı:

DENK partisinin sunduğu önergenin, önümüzdeki hafta salı günü Temsilciler Meclisi gündemine gelmesi beklenmekte.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın