DENK Partili Belediye Meclis Üyelerinin girişimleri, başta meclisinde yer aldıkları belediyeler olmak üzere onlarca belediyeyi Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere yardım yapma konusunda harekete geçirdi. DENK partisi Amsterdam Belediye Meclis Üyesi Süleyman Koyuncu, kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada,  kampanyaya öncülük yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen ve geniş bir bölge ile Suriye’yi etkileyen deprem felaketi nedeniyle deprem mağdurlarına yardım etmek için günlerdir inanılmaz bir şekilde çaba gösteren Hollanda Türk toplumu, çok kısa bir süre içerisinde yardım ve bağış kampanyaları düzenledi. 

Çeşitli kurum, kuruluş ve bireysel olarak başlatılan bu yardımlarda DENK partili vekillerde bulundukları belediye yönetimleri ile ilk andan itibaren görüşmeler yaptı ve belediyelerin depremzedelere yardım amacıyla bağış yapmasına öncülük etti.

İlk olarak Amsterdam, Rotterdam ve Schiedam Belediye yönetimlerinin başlattığı “her şehir sakini adına 1 euro bağış” kampanyasında başta DENK partisi vekillerinin bizzat içerisinde olduğu belediyeler olmak üzere 70’in üzerinde belediye ve üç Eyalet Meclisi kampanyaya destek verme kararı aldı.

Konuya ilişkin olarak Sonhaber’e açıklamalarda bulunan DENK partisi Amsterdam Belediye Meclis Üyesi Süleyman Koyuncu, böyle bir kampanyaya öncülük etmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Koyuncu “Hollanda’da büyük bir Türk ve Suriyeli toplumu var. Bu nedenle Hollanda’nın bu iki ülkeyle uzun süreli bir bağı var ve bu bağ deprem nedeniyle daha özel hale bir geldi. Burada yaşayan Türk toplumunun içinde de deprem bölgesinde akrabası, yakını veya tanıdığı olanlar var. Bu insanlar bazı yakınlarını kaybettiler, bazı yakınları yaralandı. Biz de buradaki gerek belediyelerin gerekse devletin bu insanların yanında olması gerektiğini düşündüğümüz için yardım kampanyası başlattık.” dedi. 

DENK vekilleri depremin akabinde derhal harekete geçti
DENK Partili Belediye Meclis Üyeleri depremin akabinde şehir yönetimleri ile sıkı bir temasa geçip, yoğun bir mesai harcayarak depremzedeler yararına belediye bütçelerinden yüklü maddi destek verilmesine öncülük etti.

‘Amsterdam karar verdi diğer belediyeler onu takip etti

DENK Suleyman Koyuncu Amsterdam

İlk olarak Amsterdam ve Rotterdam belediyelerindeki DENK partili vekillerin görüşmelerinin bu iki belediye yönetiminin kampanyaya katılması konusunda karar almasında öncülük yaptığını belirten Koyuncu, DENK partisinin olmadığı şehirlerde dolaylı olarak katkı sağladıklarını dile getirdi. 

Koyuncu “Arkadaşlarımız tabiki diğer belediyelerle irtibata geçti ancak Hollanda’da birçok karara büyük şehirler öncülük ediyor. Özellikle başkent olması nedeniyle Amsterdam ve Rotterdam kentleri, kampanyaya katılarak öncülük etti ve birçok belediyeye örnek oldu. Bu sayede de diğer belediyeler daha rahat karar alabildi. Bu yönden bakıldığında, pozitif bir etki yarattığımız doğrudur. Aynı kartopunun yuvarlanırken büyümesi gibi, ilk hareketi biz yapmış olduk.” dedi.

Diğer yandan özellikle ateşli tartışmaların yaşandığı Utrecht ve geçtiğimiz hafta “her şehir sakini adına 1 euro” kampanyasına katılmayacağını belirten Den Haag yönetimleri de DENK vekillerinin yoğun çabası sayesinde bu belediyelerin de kampanyaya katılma kararı almasında fayda sağladı.

Koyuncu son olarak belediyelerle gerek ayni gerekse nakdi yardımlar konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirterek “uzun vadede nasıl bir çalışma yapılarak, fayda sağlanabileceğine bakıyoruz” dedi.

Bağış kampanyasına katılan ve DENK partisi vekillerinin bulunduğu 12 belediye ve 2 Eyalet meclisi şu şekilde sıralanıyor;

Amsterdam 905.000,- euro
Amersfoort 160.000,- euro
Arnhem 165.000,- euro
Den Haag 550.000,- euro
Deventer 100.000,- euro
Dordrecht 121.500,- euro
Helmond 93.525,- euro
Schiedam 80.785,- euro
Rotterdam 600.000,- euro
Utrecht 363.000,- euro
Venlo 100.000,- euro
Vlaardingen 72.000,- euro
Zaanstad 157.167,- euro

Noord-Holland Eyaleti 150.000,- euro
Zuid-Holland Eyaleti 150.000,- euro

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.