Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber Türkiye'de yabancı plakalı aracı ile uzun süre kalacak gurbetçiler için rehber

Belçika’nın Flaman kesimine yer alan ve aşırı sağ eğilimli İslam karşıtı ırkçı Vlaams Belang (Flaman Çıkarları) Partisinin kalesi olan Anvers’te bir De Lijn otobüsü şoförü, başörtülü bir yolcuya kapıyı açmamak istedi. Otobüsten inen kadına “Başörtünü çıkart, burası Belçika” şeklinde ifade kullandı.

Olay, Salı günü Flaman Bölgesi'nde Hoboken – Antwerpen Güney hattında gerçekleşti. TikTok'ta yayınlanan videoda şoförün, bir kadının otobüsten önde inmesine izin vermediği, kadına hakaret ettiği görüldü.

Aynı otobüste yolculuk yapan ve olayı kaydederek sosyal medya hesabından yayınlayan Şarkıcı-söz yazarı Morane Miangue (24), "Otobüs kalabalık olduğu için yolcular önden de iniyordu. Ancak başörtülü bir kadın önden inmeye çalıştığında, şoför kapıyı açmayı reddetti ve ardından kadına bağırdı" şeklinde aktardı. Miangue ayrıca, kadın duraktan ayrılırken şoförün kadını ezecek derecede tehlikeli araç kullandığını belirtti. 

Şoföre bu hareketlerinden dolayı tepki verdiğini belirten Miangue “"O kadın şoförle bu konuda konuştum ve böyle bir şeyin olmasının mümkün olmadığını, bunun ırkçılık olduğunu kendisine açıkça ifade ettim. Bu şekilde saldırmak ve ayrıca 'defol git’ hareketi yapmak için hiçbir neden yoktu.” dedi.

De Lijn yetkilisi Marco Demerling, Miangue  ile görüştüklerini ve sözü edilen şoförün tespiti için araştırma başlattıklarını dile getirdi. Gizlilik nedeniyle daha fazla açıklama yapmayacağını belirten Demerling, şirketin çeşitliliğe ve saygıya büyük önem verdiğini ve tüm çalışanlarından yolculara ve meslektaşlarına her zaman saygılı davranmalarını beklediklerini vurguladı.

Geçtiğimiz kısa bir süre içerisinde De Lijn şoförleri hakkında dört ayrı şikayet gerçekleşti. Şirket tüm olaylar için soruşturma başlattı. Bu haftanın başında, bir şoförün Berchem ile Waarloos arasında 19 yaşındaki bir yolcuya hakaret ettiği ve başka bir şoförün ise iki genç yolcuyu E40'ın acil durum şeridinde araçtan indirdiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca, Nossegem'den bir kız çocuğunun ebeveynleri, okul sonrası Tervuren'deki durakta kızlarını otobüsten indirmediği için şoför hakkında şikâyette bulunmuştu.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.