Resepsiyon, İstiklal Marşı ve Hollanda Milli Marşı’nın çalınması ile başladı ve ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin genç nüfusuyla, ekonomisiyle, küresel çaptaki diplomatik etkinliği ve uluslararası barışa katkılarıyla ön planda yer aldığını dile getirdi ve “İnsanlık tarihinde 100 yıl çok kısa bir süre olsa da Türkiye Cumhuriyeti az zamanda çok ve büyük işler başarmış ve uluslararası camia içindeki saygın yerini almıştır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının "Türkiye Yüzyılı" olacağı sözlerini hatırlatan Ünal, "Ülkemizin 100 yılda kat ettiği mesafeye baktığımızda, önümüzdeki dönemde daha da başarılı olacağımız muhakkaktır. Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılında, 1923'teki inanç ve kararlılıkla emin adımlarla yol almaya devam edeceğiz. Bugün, sevincimiz ve coşkumuz büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kaldıkça, çocuklarımız ve torunlarımız nice yüzyıllar böyle kutlamalar yapacaktır." diye konuştu.

Ünal: "Dostlarımızın sergilediği dayanışma unutulmayacaktır"

cumhuriyet 05

Türkiye Dışişleri Bakanlığının 500 yıldır var olduğunu belirten Ünal, yaklaşık 500 yıllık Türkiye-Hollanda ilişkilerinin büyük bir potansiyel taşıdığına değindi. Ünal, Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde, Hollanda'da yaşayan Türk toplumunun ve Hollandalıların sergilediği dayanışmanın unutulmayacağına vurgu yaptı. “1916, 1953 ve 2021 yıllarında Hollanda’daki sel felaketlerinde Türkiye’nin yaptığı gibi, 6 Şubat’taki deprem felaketinin hemen ardından Hollanda hükümeti ve kurumlarının, Hollanda Türk toplumunun ve Hollandalı dostlarımızın sergilediği dayanışma unutulmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Ünal konuşmasını İstiklal Harbi’nin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, Gazi Mustafa Kemal
Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, “yetiştik Ey Vatan” diyerek savaşmış, vuruşmuş, can alıp can vermiş, üniformayı giyerek safını belli etmiş ya da Kuvay-ı Milliye’ye katılarak dağlarda çatışmış ecdadımızı da saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.” sözleri ile bitirdi.

Wassenaar’da bulunan de Wittenburg Şatosu'nda düzenlenen resepsiyona, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Askeri Ataşe Deniz Albay Ömer Faruk Kılıç, Amsterdam, Deventer ve Rotterdam başkonsolosları, kordiplomatik temsilcileri, DENK Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, büyükelçilik çalışanları, farklı ülkelerin askeri ataşeleri ve büyükelçilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyondan kareler:

cumhuriyet 03cumhuriyet 02cumhuriyet 04IMG-20231027-WA0013

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş