Corendon Airlines; ağustos, eylül ve ekim aylarında yapacağı turistik ve etnik uçuşların bir kısmını iptal etmek zorunda kaldığını duyurdu. Bu açıklamanın ardından birçok Corendon yolcusu kendi uçuşunun iptal edilip edilmeyeceğini öğrenme telaşına girdi. 

SonHaber merkezimize ulaşan ve yaz sezonu devam ederken uçuş iptallerinin olmasına tepki gösteren yolcular, hangi uçuşların iptal edileceği veya alternatif yolların sunulup sunulmayacağı hususunda karışıklık yaşandığını aktardı.

“Üzgünüz, alternatif uçuşlar sunacağız”
Geçtiğimiz gün bir açıklama yapan Corendon Airlines CEO’su Yıldıray Karaer ağustos, eylül ve ekim uçuşlarında turistik hatlarda yüzde 15, etnik hatlarda ise yüzde 25'inin iptal edildiğini bildirmişti. 

Corendon Airlines açıklamasında, Almanya'daki havalimanları başta olmak üzere Avrupa'da birçok havalimanında yaşanan personel yetersizliğinin, havayollarının operasyonlarında önemli aksaklıklara yol açtığı aktarıldı.

Açıklamada; personel eksikliğinin etkisiyle yaşanan aşırı yoğunluk ve hizmet yetersizliğinin yanı sıra yoğun hava trafiği problemi nedeniyle, çok sayıda hava yolu şirketinin sezon uçuşlarının bir kısmını iptal etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Corendon CEO’su şunları dile getirdi: “Öncelikle pandemi sürecinde tatil yapamayan insanların bu sezon itibarıyla özledikleri tatile kavuşacakları için biz de çok heyecanlıydık. Aldığımız memnun edici rezervasyonlar sonucu yoğun bir uçuş programı ile sezona giriş yapmıştık. Fakat özellikle sıklıkla uçtuğumuz Avrupa meydanlarında yaşanan hizmet yetersizliği sebebiyle planladığımız uçuşlardan bir kısmını iptal etmek zorunda kaldık. İptal edilen uçuş sayısını mümkün olduğunca düşük tutmaya çalışsak da ağustos, eylül ve ekim uçuşlarımızın turistik hatlarda yüzde 15, etnik hatlarda ise yüzde 25'ini iptal ettik. Son dönemde birçok hava yolu gibi Corendon Airlines olarak karşılaştığımız problemler sebebiyle mağdur olan yolcularımızın yaşadığı olumsuz deneyim için içtenlikle üzülüyoruz.”

Karaer, büyük havalimanlarında yaşanan sıkıntılardan kaynaklı gecikmelerin yolcuların alternatif olarak küçük meydanlara yönelmesine ve bu havalimanlarının da yoğunlaşmasına sebep olduğunu belirtirken, “Bu zorlu dönemde yolcularımızın uzun zamandır bekledikleri tatili kaçırmamaları için alternatifler sunmaya çalışacağız. Elimizde olmayan sebeplerle yolcularımıza yansıyan bu aksaklıklar yüzünden çok üzgünüz. Yolcularımızın bu olumsuz koşullardan mümkün olduğunca az etkilenmesi için tüm ekibimizle yoğun bir çalışma yürüterek en iyi çözümleri sunmaya çalışıyoruz.” dedi.

Hollanda'da hangi uçuşlar iptal edilecek?
SonHaber’in  Skytrip acentesi yetkilisi Beyhan Güneş’ten elde ettiği bilgilere göre; önümüzdeki 3 aylık dönem içinde Corendon Airlines tarafından iptal edilen Hollanda - Türkiye uçuşları ve yerine sunulan alternatif uçuşlar şu şekilde sıralanmakta:

İptal edilen seferler:
13.09.2022 – 25.10.20 tarihleri arasında

Salı günleri yapılan 
Amsterdam – Kayseri (XC 520) ve Kayseri Amsterdam (XC 5201) uçuşları

16.09.2022 – 28.10.2022 tarihleri arasında 
Cuma günleri yapılan
Amsterdam – Kayseri (XC 520) ve Kayseri Amsterdam (XC 5201) uçuşları

Alternatif uçuşlar:
21.09.2022 – 26.10.2022 tarihleri arasında

Çarşamba günleri yapılacak
Kayseri – Rotterdam (XC 5181) ve Rotterdam – Kayseri (XC 5182)

16.09.2022 – 28.10.2022 tarihleri arasında
Cuma günleri yapılacak
Kayseri – Rotterdam (XC 5501) ve Rotterdam – Kayseri (XC 5502)

17.09.2022 – 29.10.2022 tarihleri arasında
Cumartesi günleri yapılacak
Amsterdam – Konya (XC 5608) ve Konya – Amsterdam (XC 5607)

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın