Bulgaristan ve Romanya 31 Mart 2024 itibariyle Schengen Bölgesine dahil oldu. Ancak her iki ülkenin kara sınırlarında geçerli pasaport kontrolü uygulaması, halen devam ediyor. 

Bilindiği üzere 2007'den bu yana Avrupa Birliği (AB) üyesi olan Bulgaristan ve Romanya 31 Mart 2024 Pazar günü itibariyle Schengen Bölgesi’nin de bir parçası haline geldi. Bu durum özellikle karayolu ile Türkiye’ye gidecek gurbetçilerimizi yakından ilgilendirmekte.

İki ülkenin içişleri bakanlıkları aralık ayında bazı sınır kontrollerinin kaldırılacağını duyurmuştu. Buna göre 1 Nisan 2024 pazartesi gününden itibaren AB vatandaşlarının pasaportları, deniz ve hava yolu ile ülkeye girişlerde kontrol edilmiyor.

Almanya'da malulen emeklilere ek zam müjdesi Almanya'da malulen emeklilere ek zam müjdesi

Ancak karayolu ile yapılan seyahatlerde durum farklı. Herhangi bir AB ülkesinden bu iki ülkeye karayolu ile (yani araba, tren veya otobüsle) giriş yapacaklar, pasaport kontrolüne tabi tutuluyor. 

Yetkililer özellikle Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimizin kaynağı belirsiz sosyal medya paylaşımlarına itibar etmemesini ve yola çıkmadan önce gerekli hazırlıkları yaparak, iki ülkenin sınırlarından geçerken pasaport kontrolüne tabi olacaklarının bilincinde olmasını. 

Schengen Bölgesi’nde her yıl 1.25 milyar seyahat gerçekleşiyor ve her gün 3.5 milyon kişi üye ülkelerin sınırlarını geçiyor.  Bölgeye dahil olan ülkelerin 23’ü AB üyesi, 4’ü ise Avrupa Serbest Ticaret Birliği'ne bağlı devletler olan Norveç, İzlanda, İsviçre ve Lihtenştayn. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.