Geçtiğimiz hafta Pazar günü İngiltere’den yola çıkan ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye giriş yapmak isteyen bir minibüste yaklaşık 500 bin sterlin ele geçirildi.

Bulgar makamlarınca yapılan açıklamaya göre; Pazar günü sabah saatlerinde Kaptan Andreevo sınır kapısına gelen Türk plakalı minibüs, gümrük muayenesine alındı. 

Sürücünün “beyan edilecek bir şey yok” şeklindeki ifadesine rağmen, yapılan kontrollerde aracın muhtelif yerlerine saklanmış çok miktarda İngiliz ve İskoç sterlinlerinden oluşan banknotlar ele geçirildi. 

Gümrükten yapılan açıklamada ele geçirilen 484.160 İngiliz Sterlini ve 11.240 İskoç Sterlinine el konulduğu belirtildi. Ele geçirilen sterlinin yaklaşık 574 bin euroya denk geldiği belirtildi.

Haskovo Cumhuriyet Başsavcılığı; 30 yaşındaki Türk vatandaşı Ş.A. hakkında yasal işlem başlattı ve 72 saat gözaltında tutulmak üzere tutuklanmasına karar verdi.

snimka

snimka_1

sn3-1

Foto: Bulgaristan Kapitan Andreevo Gümrüğü

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın