Geçtiğimiz Pazar günü İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı hain saldırıya yönelik olarak Bulgaristan polisi tarafından düzenlenen bir operasyonda, 5 kişi yakalandı. Türkiye’de de saldırıyı düzenleyen kişilerin sınırı geçmesine yardım ettiği düşünülen 3 kişi gözaltına alındı.

Bulgaristan Başsavcılığı Sözcüsü Siika Mileva konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul'daki bombalı saldırgana yardım ettiği gerekçesiyle 5 şüphelinin Bulgaristan'da gözaltına alındığını açıkladı.

Cumhuriyet Başsavcı Sözcüsü Mileva, Bulgaristan ulusal haber ajansı BTA’ya yaptığı açıklamada,

Türk güvenlik yetkilileri ile yapılan verimli iş birliği sonucu, Suriye uyruklu Amran A., Bulgaristan ve Moldova uyruklu Peter T. ile Moldova uyruklu Ivan K. ve Leonid A. adlı şüphelilerin gözaltına alındığını bildirdi. 

Mileva, şüphelilerin şimdilik 72 saat gözaltında kalacaklarını, ancak savcılığın şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini aktardı.

Sofya Şehir Savcılığından Savcı Angel Kanev ise gazetecilere verdiği demeçte, savcılığın beş kişiye karşı terör, insan kaçakçılığı ve kaçakçılık suçlamalarında bulunduğunu, yakalanan kişilerin yasadışı yollardan Bulgaristan'a girdiklerini belirtti. 

Savcı bu kişilerin direk olarak terör saldırsıyla bağlantılı olmadıklarını ancak saldırıyı düzenleyen kişilere yardım ve lojistik destek verdiklerini düşündüklerini dile getirdi.

Teröristleri sınırdan geçirenler de yakalandı
Öte yandan Türkiye’de devam eden arama çalışmalarında Ahlam Albashır ile Bilal Hassan adlı teröristlerin sınırı geçmesine yardım ettikleri tespit edilen 3 kişi daha yakalandı. İl dışında yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Bilal Hassan’a ait ilk görüntüler

bilal hassan
Saldırının bir numaralı faili olan, bombayı hazırlayıp Albashir’e vererek patlama noktasına gönderen ve saldırıdan sonra Bulgaristan’a kaçırıldığı belirlenen Bilal Hassan’a ait ilk görüntülere ve yeni bilgilere de ulaşıldı.

Terörist Hassan, Esenler’de bir sokakta başında şapka, elinde düzenek benzeri bir cisimle yürürken kameralara takıldı. Teröristi saldırıdan sonra kaçtığı Edirne’de karşılayan ve yurt dışına çıkmasını sağlayan Hüseyin Güneş isimli şahsın da yakalandığı öğrenildi.

Türkiye'de yaşanan terör saldırısıyla ilgili geçtiğimiz günlerde yürütülen operasyonlarda terörist Ahlam Albashır ile Bilal Hassan'a yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen 17 kişi tutuklandı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 29 kişi ise serbest bırakıldı.

©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.