Salı akşamı Limburg bölgesi Brunssum kentinde bir evde meydana gelen aile faciasının arkasındaki sır perdesi aralanmaya başladı. Olay sonrasında hastanede hayatını kaybeden 39 yaşındaki katilin ailenin yakın dostu olduğu ve uzun süredir psikolojik sorunlar yaşadığı açıklandı. 

Saldırıda 14 yaşındaki Gianna, olay yerinde hayatını kaybetmişti. Hastaneye kaldırılan Gianna’nın annesi taburcu edildi ancak olayda ağır yaralanan üvey babasının tedavisi halen devam etmekte. Polis annenin olayla ilgili ilk ifadesini aldı ancak henüz bir açıklamada bulunmadı.

Saldırgan önce babayı yaralamış!
Saldırını tek faili olarak belirtilen 39 yaşındaki Leon B. ve Gianna’nın ailesi arasındaki ilişki tam olarak netleşmiş değil ancak yerel medya organı ZO-NWS’ye göre Leon B. aile dostu olarak biliniyor ve bazıları tarafından Peetoom (Vaftis babası) olarak adlandırılıyor. 

Gazetenin aktardığına göre olay günü Leon B. ilk önce Gianna’nın 40 yaşındaki üvey babasını evin arkasındaki bahçede bulunan ardiyede, başından vurarak yaraladı. Daha sonra eve giren saldırgan, 14 yaşındaki kızı öldürdü ve 38 yaşındaki annesini de kolundan yaraladı.

Leon B. sonra elindeki ateşli silahıyla intihar girişiminde bulundu ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede can verdi.

Leon B. kundaklamadan ceza almış
Yapılan açıklamalara göre; Leon B. adlı saldırgan, 2018 yılında Heerlen belediyesine bağlı Hoensbroek, Sint Josephstraat’da ikamet ettiği kiralık evinde çıkardığı yangın nedeniyle yargılandı. 2019 yılında görülen temyiz mahkemesinde hakim Leon B.’ye üç yıl hapis cezası verdi.

Polis raporları ve mahkeme kayıtlarına göre Leon B. o dönemde borç batağının içinde yaşıyordu, işsizdi ve sınırlı sayıda arkadaşı vardı. Psikolojik sorunları ile baş edemeyen Leon B. belediyenin elektriği ve gazı keseceği korkusu ile yaşıyor ve sokaktan bir araç geçse dahi paniğe kapılıyordu. 

Eski arkadaşları da Leon için “öngörülemez davranışlar içinde” şeklinde ifade ediyor. Bunun yanı sıra adamın aynı dönemde hem oyyun hem de uyuşturucu bağımlılığına kapıldığı belirtiliyor. 

Kundaklama olayı için mahkemeye ifade veren bir psikolog “Sınırlı başa çıkma becerileri nedeniyle, Davalı kiralık evini ateşe vermekten başka bir çıkış yolu görmedi. “ şeklinde ifade kullandı ve Leon B.’nin ne yaptığının farkında olduğunu, profesyonel yardımdan neredeyse hiç yararlanmadığını belirtti. Hakimin de bu ifadeyi göz önüne alarak hapis cezası verdiği tahmin ediliyor.

Leon’un hapis cezasını çektikten sonra nasıl bir yaşam içinde olduğu ise bilinmiyor.

Gianna’nın öldürülmesi
Salıyı Çarşambaya bağlayan gece saat 22:15 sularında Koolhofstraat’ta oturan mahalle sakinleri duyulan gürültü ve silah sesleri üzerine polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri evde 14 yaşındaki Gianna’nın cansız bedeni ile karşılaştı. 

Olay yerinde bulunan üç yaralı derhal hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 39 yaşındaki Leon B. tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Gerçekleşen ve silahların patladığı belirtilen olaya neyin sebep olduğu henüz netlik kazanmış değil.

Polis soruşturmanın halen devam ettiği kişilerin mahremiyeti nedeniyle olay hakkında daha fazla açıklama yapmadı,  sadece evde bir köpek bulunduğunu ve hayvanın Hayvan Ambulansı ile alındığını aktardı.

Olay hakkında mahalle sakinlerinin ifadelerine başvuran polis, yaralılar arasındaki ilişkinin de araştırıldığını belirtti.

©Sonhaber.eu
Foto: Politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.