Sokaklarda hayatta kalanların kışı güvenli bir şekilde atlatmalarına destek olmayı amaçlayan Brüksel yönetimi, önümüzdeki hafta pazartesi günü 145 yeni barınak açacak.

Evsizler için Koordinasyon Platformu ve Bruss'Help örgütü tarafından yapılan açıklamada bu önlemlerin 'Aşırı Soğuk' planı kapsamında yürütüldüğü belirtildi.

Önlemlerin organizasyonundan sorumlu olacak olan Bruss'Help, bir ay boyunca Brüksel'deki üç noktada, bekar erkekler için 120 ve aileler için 25 ek yatak ayrıldığını belirtti.

Yataklar Anderlecht'teki Samusocial kabul merkezi, Auderghem'deki Samusocial merkezi ve Anderlecht'teki Belçika Kızılhaç'ının geçici kabul merkezleri tarafından karşılanacak.

Samusocial tarafından yönetilen ek kabul merkezleri 45 yatak kapasitesine sahipken, Kızıl Haç merkezi 100 yatak kapasiteli olacak. İkinci merkez, 7/24 ve koşulsuz hizmet verecek. Bu merkezlerde, uyku yerlerinin dağıtımı 0800 99 340 ücretsiz telefon numarası üzerinden yapılacak.

Brüksel'de kış koşullarında evsizlere yardım için diğer kurumlar da katkıda bulunuyor. Örneğin, ulaşım şirketleri NMBS ve MIVB, Güney İstasyonu ve Brüksel metro istasyonlarını gece erişime açık tutuyor.

Mevsimsel farklılıkları gidermek için de çalışmalar yapılıyor. Yıl boyunca 3.084 acil barınma yeri, 937 boş bina projesindeki yerler ve barınaklarda 1.024 yatak olmak üzere toplamda 5.045 barınma yeri sağlanacak.

Acil durum planına ek olarak, önümüzdeki haftalarda 150 kışlık yer daha etkinleştirilecek. Bruss'Help, Brüksel sakinlerinden sokaklarda yaşayanlara dikkat etmelerini ve yardım etmelerini istiyor, çünkü her yıl vatandaşların dikkati sayesinde bu kişilerin kurtarılmasının mümkün olduğunu belirtiyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.