Bu yılın bitmesine sayılı günler kala vatandaşların sağlık sigortasındaki değişiklikler ve daha hesaplı bir sigorta arayışı devam ediyor. BM Sigortam bu anlamda vatandaşın kafasındaki soru işaretlerini gidermek için yoğun mesai saatleri geçirmeye devam ediyor.

Yaklaşık iki hafta önce Amsterdam’da Hollanda Türk Federasyonu’na bağlı Mescidi Aksa Camisi kadınlar kolunun ve Haarlem’de UID Kadınlar kolu tarafından düzenlenen toplantılarda vatandaşların sorularını yanıtlayan BM Sigortam, dün akşam (18.12.2023) Ede ve Tilburg’da bir bilgilendirme toplantısına katıldı.

Cami yönetimleri tarafından bizzat organize edilen toplantılar Ede’de Diyanet’e bağlı Ulu Cami’de ve Tilburg’da ise Süleymaniye Caminde gerçekleştirildi.

Ede Ulu camideki toplantıda Mehmet Keskin ve Ahmet Karlıdağ, Tilburg Süleymaniye camisinde ise Nafi Keleş ve Özlem Burkaz bilgilendirme toplantısına katılanlara sağlık sigortası ile ilgili bilgiler verdi.

Soru- cevap şeklinde gerçekleştirilen toplantı ile ilgili Sonhaber.eu’ya açıklama yapan Mehmet Keskin, toplantılara gelen vatandaşlara sağlık sigortası, sigorta değişikliği, prim miktarları hakkında bilgiler verdiklerini dile getirdi.

BM sigortam toplantı  02

Keskin “toplantılarda vatandaşlara öncelikle dikkat edilmesi gereken noktaları anlattık. Bilindiği üzere sigorta şirketini değiştirmek isteyenler bunu 31 Aralık tarihine kadar yapabilir. Ancak burada çok dikkatli davranmaları gerekir. Biz de BM Sigortam olarak bu noktalara dikkat çektik” dedi

Toplantılarda vatandaşların genelde; katkı payı, prim miktarları, sigorta değişikliği gibi konularda sorular sorduğunu belirten Keskin, bunun yanı sıra sağlıkta bekleme sürelerinin çok uzun olmasının büyük rahatsızlık yarattığını dile getirdiklerini aktardı. Keskin bu anlamda gerekli olan tıbbi müdahalelerin Türkiye’de yapılmasını tercih eden vatandaşların da sorularına yanıt verdiklerini dile getirdi.

BM sigortam toplantı 03

Keskin son olarak sigorta şirketi değiştirmek veya avantajlı bir kolektife dahil olmak için mutlaka araştırma yapılması gerektiğini belirtirken, “BM Sigortam olarak hazırladığımız Türkçe web sitesi birçok kişi için oldukça yararlı oldu. Hollanda’da büyük sigorta şirketlerinin Türkçe sağlık sigortası hizmeti veren yegâne sigorta acentesi olarak görev yapıyoruz ve gerek telefonla gerekse web üzerinden rahatlıkla ulaşılabilir bir mesafedeyiz.” dedi.

Keskin sözlerini şu tavsiye ile bitirdi, “Vatandaşlara son tavsiyem, sigorta şirketi değiştirmek veya avantajlı bir kolektife dahil olmak için sitemize bakmadan karar vermesinler. “

BM Sigortam’ın çalıştığı sigorta şirketleri
BM Sigortam Zilveren Kruis, CZ, VGZ, NN, Stad Holland, (Upiva) OHRA, Menzis, ONVZ ve Salland şirketlerinin yetkili acentesidir.

Mevcut sağlık sigorta şirketinden memnun olmayan ve 2023’de hangi fiyat teklifinin kendisi için daha uygun olduğunu araştıran vatandaşlar BM Sigortam’ın Türkçe ve Hollandaca olarak hazırladığı web sitesi üzerinden, sigorta şirketlerinin fiyatlarını ve içerikleri hakkında bilgi edinebilir.

Sağlık sigortası 2023 primlerinde kolektif sigorta aracılığıyla yüzde 10 indirim imkanı sunan BM Sigortam’a  013 - 467 52 67 numaralı telefondan da ulaşılabiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.