Yıllardır Hollanda’da var olan STK’larla ortak projelerde destek veren bir kurum olan BM Sigortam, 6 Şubat depreminin ardından sosyal sorumluluk bilinci ile yardım elini deprem bölgesine uzatmaya devam ediyor. Haziran’da deprem bölgesinde yazlık kıyafet ve hijyen paketi dağıtımı yapan BM Life, 13 Eylül’de depremzede çocukları sevindirmeye Hatay'a gidiyor. 

Hollanda Belediyelerinin belediye sınırları içinde ikamet eden her vatandaş adına 1 euro kampanyasını örnek alan BM Sigortam bu güne kadar sigortaladıkları her kişi adına 1 euro vererek, 20 bin euro ile kampanya başlattı. Ancak yardımlar burada da kalmadı. 

Çocuklara tablet kampanyası
Haziranda bölgeye giden BM Life ekibi, vakıf aracılığıyla toplanan bağışlar yoluyla satın alınan yazlık kıyafetler ve tedarik edilen hijyen paketlerini depremzedelere dağıttı. Bu ziyaretin bir diğer amacı da bölgedeki yöneticiler ve akademisyenlerle bir araya gelerek nasıl bir yol haritası belirlenmesine karar vermek oldu. Yapılan görüşmeler sonucunda öğrencilere yeni eğitim öğretim yılı başından birer “tablet” hediye etme fikrine karar verildi. 

BM Life hesabında Haziran ayından bu güne kadar kuruş kuruş toplanan bağışlar 200 tablet alacak miktara ulaşınca derhal hareket geçildi. İstanbul’dan satın alınan tabletler Hatay’a gönderildi. BM Life bu projeyi Hatay Üniversitesi ve İskenderun Üniversitesinden iki öğretim üyesi ile birlikte yürütmekte. Gönderilen tabletler 2023-2024 eğitim yılının ilk haftası öğrencilere dağıtılacak.

BM Life yetkililerinden Mehmet Keskin ayrıca Hatay ve İskenderun üniversitesi yetkililerince belirlenen 26 depremzede öğrenciye de 10 hafta boyunca ücretsiz online İngilizce dersi hediye edeceklerini, çocukların başlarında da görevli  bir koordinatör bulunacağını dile getirdi. 

Üç dinin sembolleri aynı afişte buluştu

WhatsApp Görsel 2023-08-18 saat 12.56.55

Afişlerde sağlı sollu Hollanda ve Türkiye bayrakları ve çember içinde Müslümanlığın sembolü Hilal Ay, Hristiyanlığın sembolü Haç ve Yahudiliğin sembolü Davut Yıldızı bulunmasının da önemli bir anlamı bulunmakta. 

Mehmet Keskin bunun neden önemli olduğunu şu sözlerle dile getiriyor: “Bu tabletler eğitime destek projemizin ilki. Hayırseverlerin destekleri ile ilk etapta 200 tablet aldık yolladık. Bildiğiniz gibi Hatay çok kültürlü ve değişik dinlerin inançların bir arada yaşadığı bir şehir. Orada örneğin Hristiyan köyleri var, onlarda depremzede. O yüzden biz yardımlarımızı yaparken daha önce olduğu gibi dil, din, ırk, renk gözetmeksizin, oradaki yetkililerle iş birliği içinde koordineli yapıyoruz. Ayrıca, Hollanda’da bize maddi destek veren diğer dinlere inançlara mensup insanların da sayısının hiç de az olmadığını belirtmek isterim.” 

Hulpactie Aardbeving Turkije | BM Life
BM Life olarak deprem bölgesinde neler yapıldı veya yapılıyor görmek için ve bundan sonraki projelere destek vermek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Az çok demeden “çorbada benim de tuzum olsun” diyerek yardım etmek için vakıfla bire bir iletişime geçebilir veya kampanyanın web sitesi üzerinden maddi yardımda bulunup bir çocuğun yüzünü güldürebilirsiniz.

BM Life
BM Life, sağlık sigortasında indirimli ve geniş kapsamlı sigorta sunabilmenin yanı sıra çok kültürlü Hollanda toplumunda sağlık olanaklarının ödenebilir, sürdürülebilir, sağlık alanında çalışmalar yapan bir vakıf. Yönetim Kurulu Başkanı Wieger Wagenaar, Muhasip Mehmet Emin Ateş, Sekreter ise Mehmet Keskin’dir.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş